Annonce
112

Dement kvinde fundet i majsmark efter syv timers eftersøgning

En 74-årig dement kvinde blev natten til tirsdag fundet i en majsmark efter flere timers eftersøgning, hvor Fyns Politi fik hjælp fra en redningshelikopter fra forsvaret. Arkivfoto: Michael Bager.
74-årig kvinde har det efter omstændighederne godt, oplyser Fyns Politi.

Flemløse: En beboer på et plejehjem i Flemløse blev natten til tirsdag fundet i en majsmark nær plejehjemmet. Den 74-årige kvinde, som er dement, havde været forsvundet i cirka syv timer, og både politiet og forsvaret havde i løbet af aftenen ledt efter hende med hundepatruljer og en helikopter, fortæller vagtchef hos Fyns Politi Milan Holck.

Kvinden forlod plejehjemmet omkring klokken 18, og Fyns Politi fik en anmeldelse om hendes forsvinden et par timer senere. Lidt før midnat blev forsvaret bedt om at hjælpe i eftersøgningen af den 74-årige kvinde, og en redningshelikopter blev sendt af sted fra Skrydstrup.

- Redningshelikopteren har både night vision og varmesøgende kameraer, og med dem er det meget tydeligt, hvis der er personer på jorden. Så de har formentlig set hende med det kamera, siger Lars Skjolddan, pressevagt ved Forsvarskommandoen, til TV2 Fyn.

Omkring klokken 01.20 ankom en ambulance til majsmarken, hvor kvinden var blevet fundet, og kørte hende til sygehuset.

Ifølge vagtchef Milan Holck var kvinden forkommen og let nedkølet, da hun blev fundet, men hun har det nu efter omstændighederne godt, siger han./KEK

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Tulipanen ved rådhuset ramt af selvtægt: Fredag fejrer de frivillige skulptur-rensere, at de nu er færdige på rådhuspladsen

Leder For abonnenter

Lange dyretransporter til udlandet: Det er en svinsk behandling

Grise, køer, får og andre slagtedyr skal behandles ordentligt, mens de er i live - også selv om de på vej til slagteriet. Derfor er det på sin plads, at to fynske vognmandsfirmaer er blevet hevet i retten sammen med en række andre speditører og svinehandlere, fordi de ifølge anklageskriftet ikke har behandlet dyrene efter reglerne. Vognmændene har, som man kunne læse i avisen i sidste uge, overtrådt loven utallige gange. I alt rummer anklageskriftet mere end 1000 punkter, herunder mange hundrede overtrædelser af reglerne om, hvor lang tid dyr må transporteres på ladet af en lastvogn. I andre tilfælde er dyrene blevet stuvet alt for tæt sammen på lastvognene og har dermed ikke fået den mængde plads, som de skal ifølge loven. I atter andre tilfælde har vognmændene ikke afleveret de lovpligtige logbøger over transporterne, hvilket gør, at myndighederne ikke kan få indblik i, om de pågældende chauffører overhovedet har overholdt loven. Det er skamfuldt for vognmandsbranchen, at der er så mange brådne kar blandt medlemmerne. Og det er dobbelt skamfuldt, at disse medlemmer står bag så umådeligt mange overtrædelser af lovgivningen, som tilfældet er. Det er helt afgørende, at kontrollen med vognmændene bliver strammet. Det er et faktum, at antallet af dyretransporter har været kraftigt voksende i de seneste år; alene sidste år blev tæt på 15 millioner svin stuvet sammen på lastvogne og kørt ud af landet - så langt væk som til Italien og Bulgarien. Derfor er det nødvendigt at få langt bedre styr på transporterne, så myndighederne kan sikre sig, at dyrene ikke lider unødigt, mens de står på ladet af en lastvogn på vej gennem Europa. Det er, undskyld udtrykket, svinsk at udsætte dyr for den behandling, som en snes fynske og danske vognmænd har udsat dem for. Derfor er det godt, at vognmændene kommer for retten, så der kan blive statueret et eksempel. For dyrenes skyld. Og for vores egen morals skyld.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce