Annonce
Fyn

Demensklovn indstillet til Årets Fynbo

Foto:Yilmaz Polat
Annonce

Hospitals- og demensklovnen Lulu bør blive Årets Fynbo 2019, mener læser Kristian Kristiansen, der derfor har indstillet Lis Vilain, som klovnen egentlig hedder, til Fyens Stiftstidendes hæderspris.

- Lulu giver sig ikke af med at være bralrende, fremadfusende vittighedsklovn. Hun er ikke på arbejde, hun er på en mission. Når hun aflægger besøg på plejehjemmet, ser man lige hinanden lidt an. Er den "hjemme", er det måske en kop te sammen inde på stuen. En lille fælles-sang. En dans af hjertets lyst. Grin og spas. En krammer. Lidt næse-nutten. En stille hånd-i-hånd. En hvad-som helst, men altid i øjenhøjde, skriver læseren blandt andet i sin indstilling.

- Det handler om at finde en vej. Den vej, der hjælper barnet på OUH frem til en bedre hospitals-indlæggelse, mere ro på, mindre angst og større livskvalitet her og nu. Efter sigende har hun fundet et hemmeligt rum ude på OUH, hvor hun og børnene kan søge hen og sige alle de grimme ting, det pæne, borgerlige samfund ellers ikke giver dem lov til at sige. Således kan der afreageres, og således kan der forløses, skriver Kristian Kristensen.

- Lidt lys i mørket. Lidt mere styrke. Lidt mere liv. Discipliner, som hospitals- og demensklovn Lis Vilain til fulde og vedholdende excellerer i. Selvfølgelig fagligt funderet. Og som gør hende til oplagt kandidat til prisen som Årets Fynbo 2019, mener han.

Blandt de øvrige indstillede kandidater er robotdirektør Thomas Visti, Ærø-borgmester Ole Wej Petersen og kørelærer Loay Zeraiq.

Du kan indstille din egen kandidat til prisen ved at sende en mail med en motivation til aaretsfynbo@fyens.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Middelfart For abonnenter

Lovændring kan bane vejen for boliger i Gamborg: Der skal være noget til både børnefamilier, sølvbryllup-segmentet og de ældre

Kerteminde For abonnenter

Ekskæresten dræbte hendes bror: Line forsøgte i flere uger at få hjælp til at slippe fri fra voldelig kæreste

Annonce