Annonce
Kerteminde

Demensdag på hotel og hostel: John vil hjælpe demente med at blomstre

John Haurits har selv demens tæt inde på livet. Derfor ligger det ham også meget på sinde, at han kan få udbredt forståelsen af den. Arkivfoto: Tim K. Jensen
11. marts arrangerer Danhostel Kerteminde sammen med Kerteminde Kommune et demensarrangement, hvor ønsket er at nedbryde tabuet om demens og opfordre flere til at melde sig som demensven. John Haurits, der sammen med sin kone driver Hotel Skovpavillonen & Danhostel Kerteminde, har selv demens tæt ind på livet.

Kerteminde: Sidste år læste John Haurits, der til dagligt sammen med sin kone Lene driver Hotel Skovpavillonen & Danhostel Kerteminde, en artikel i et Fyens Stiftstidende-tillæg om Kerteminde.

Her opfordrede faglig koordinator på demensområdet i Kerteminde Kommune, Rikke Solberg, flere til at melde sig som demensven, hvor man er med til at udbrede viden om demens og nedbryde tabuer, så der skabes større tolerance og forståelse for mennesker med demens.

John Haurits har selv demens tæt inde på livet, da hans mor er dement og nu bor på plejehjem i Jylland.

Han har derfor på tæt hold oplevet, hvordan hans mors hukommelse pludselig er blevet henlagt i en tåge.

Han har affundet sig med, at hun ikke længere husker det, han gør. På den måde har han sagt farvel til den mor, hun var engang, men han ønsker stadig, at der bliver skabt gode oplevelser - nogle særlige stjernestunder - for hende, og han ønsker, at det ikke skal være tabubelagt at tale om demens.

Derfor kontaktede han Rikke Solberg for at høre, om hun og vandrerhjemmet på Skovvej i Kerteminde kunne gå sammen om at planlægge et arrangement, hvor de oplyste om demensvenner, og hvor der var mulighed for at lytte til et foredrag om demens.

Annonce
Ved demensarrangementet på Hotel Skovpavillonen & Danhostel Kerteminde 11. marts kan man opleve et foredrag med demenskonsulent Vibeke Drevsen Bach. PR-foto

Tag med på den dementes rejse

John Haurits foreslog selv demenskonsulent Vibeke Drevsen Bach fra Energy2work som foredragsholder.

Hans søster havde lyttet til et foredrag med hende og syntes, at hun var god til at fortælle om den rejse, de demente kommer på, når de bliver ramt af en demenssygdom. Det er en rejse, som de ikke selv har valgt og heller ikke kommer hjem fra, men som de pårørende og folk, der ellers omgås demente er nødt til at kunne rejse med på og forstå. Hvis de "medrejsende" forstår, kan de også være med til at få den demente til at blomste, mener Vibeke Drevsen Bach.

Demensarrangementet på Hotel Skovpavillonen & Danhostel Kerteminde er nu planlagt til 11. marts fra klokken 16 til 20. Alle er velkomne. Der vil udover foredrag også være kaffe, spisning og workshop.

Hotel Skovpavillonen & Danhostel Kerteminde byder på kaffe ved ankomsten og suppe til maden. Der vil være en egenbetaling på 100 kroner.

Man kan tilmelde sig arrangementet på mail info@dkhostel.dk eller på telefon 65 32 39 29.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

På motorvejen: Ud af øjenkrogen så Sofie en lastbilanhænger komme glidende imod hende

Leder For abonnenter

Parkering på fortove: Helt ærligt, vi er jo ikke Sverige

Lov er lov, og lov skal holdes, og derfor er vi på denne plads normalt stærke tilhængere af at overholde loven. For landets love, regler, forordninger, cirkulærer, rammer og aftaler er med til at skabe et samfund, hvor alle er stillet ens, uanset økonomisk, aldersmæssig, social, politisk, seksuel eller trosmæssig baggrund og orientering. Alligevel vil vi gøre en undtagelse i sagen om de rigide parkeringsregler, der omtales i avisen i dag. Regler, der gør, at en flyttemand ikke kan parkere sin flyttebil uden for den ejendom i et par timer, mens han bærer sofaer, lænestole og køkkengrej i flyttekasser ud i den ventende bil. Regler, der gør, at en vvs'er ikke kan parkere sin varevogn på et fortov for at løse et akut opstået problem med et lækkende vandrør i en etageejendom. Det er ganske enkelt for stift, for rigidt, for drakonisk. Danmark er et regelsamfund, og hurra for det. Men vi er ikke Sverige. Og vi skal have plads til, at vi også kan bo og leve i vores egne byer. Derfor skal en håndværker selvfølgelig kunne foretage en midlertidig parkering på et fortov uden at skulle frygte en parkeringsbøde. Det er klart, at vores gader og stræder ikke må ende i det rene kaos med biler parkeret på syditaliensk manér; på kryds og på tværs og på langs. Derfor skal vvs'eren, flyttemanden og tømreren parkere med den yderste omhu og omtanke, så han ikke er med til at skabe farlige situationer i trafikken, når gående eller cyklende skal udenom den parkerede lastvogn. Man kan mene, at håndværkere, flyttemænd og andre, der føler trang til at parkere på et fortov i en snæver vending, blot kan vælge lovlydighedens vej og anmode kommunen om en midlertidig parkeringstilladelse. Men helt ærligt: Hvor bureaukratisk kan verden blive? Lykkeligvis udviser mange parkeringsvagter allerede i dag konduite og sund fornuft i disse situationer og undgår at uddele bøder. Det er klogt og bestemt et eksempel til efterfølgelse. For helt ærligt. En flyttebil på et fortov skal der altså være plads til. Også selv om lov er lov.

Fyn For abonnenter

Frederik Barfoed: - Når det skal gå stærkt, kan vi være nødt til at parkere på fortovet

Middelfart

Stort træ spærrede hovedvej: Bilister hjalp med at slæbe grene og dirigere trafik

Danmark For abonnenter

Tusindvis af borgere betaler allerede mere end gennemsnittet: Nu risikerer de højere skat efter udligningslussing

Annonce