x
Annonce
Kultur

Demens: Roklub rækker ud til pårørende

Det herlige miljø omkring Nyborg Roklub er de senere måneder åbnet for demente, og nu starter et tilbud for pårørende til demente. Personerne på billedet har ikke noget med demensprojektet at gøre. Arkivfoto

Nyborg: Demens er en meget alvorlig lidelse - ikke mindst for pårørende til de demensramte. Nu rækker Nyborg Roklub ud til denne gruppe ved at starte et netværk for pårørende til demente, som kan mødes i klubhuset for at snakke og udveksle erfaringer.

Projektet starter torsdag 20. februar klokken 19-21 med et informationsmøde i roklubbens hus på Havnepromenaden.

Nyborg Roklub har i samarbejde med Nyborg Kommune kørt et demenspilotprojekt, som løber fra maj 2019 til juni 2020. Indtil nu har projektet bestået blandt andet træningsforløb for personer med let til moderat demenssygdom. I januar er roklubben gået ombord i anden halvdel af pilotforløbet Rospin&demens - Ro4Livet. Status er lige nu at syv deltager med en demensdiagnose, samt 11 frivillige medlemmer fra Nyborg Roklub. Til træning deltager mellem 12 og 18 personer hver gang.

20. februar 2020 sætter Nyborg Roklub så "en båd mere i vandet". I samarbejde med Nyborg Kommune opretter Nyborg Roklub et nyt foreningstilbud: RO4LiVET, netværksgruppe for personer, som har demenssygdom inde på livet. Et tilbud til alle aldersgrupper, som er pårørende til, eller efterladt efter, en person med demens.

Spørgsmål og tilmelding til Lena Jørgensen, Nyborg Roklub på tlf. 40 94 47 94 eller mail: lena@fynsbilpleje.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Indland

Aflysning kan blive katastrofal: Publikum afgør, om Tinderbox overlever

Debat

April 1960: Brand på Anderupgaard

Annonce