Annonce
Kultur

Demens: Roklub rækker ud til pårørende

Det herlige miljø omkring Nyborg Roklub er de senere måneder åbnet for demente, og nu starter et tilbud for pårørende til demente. Personerne på billedet har ikke noget med demensprojektet at gøre. Arkivfoto

Nyborg: Demens er en meget alvorlig lidelse - ikke mindst for pårørende til de demensramte. Nu rækker Nyborg Roklub ud til denne gruppe ved at starte et netværk for pårørende til demente, som kan mødes i klubhuset for at snakke og udveksle erfaringer.

Projektet starter torsdag 20. februar klokken 19-21 med et informationsmøde i roklubbens hus på Havnepromenaden.

Nyborg Roklub har i samarbejde med Nyborg Kommune kørt et demenspilotprojekt, som løber fra maj 2019 til juni 2020. Indtil nu har projektet bestået blandt andet træningsforløb for personer med let til moderat demenssygdom. I januar er roklubben gået ombord i anden halvdel af pilotforløbet Rospin&demens - Ro4Livet. Status er lige nu at syv deltager med en demensdiagnose, samt 11 frivillige medlemmer fra Nyborg Roklub. Til træning deltager mellem 12 og 18 personer hver gang.

20. februar 2020 sætter Nyborg Roklub så "en båd mere i vandet". I samarbejde med Nyborg Kommune opretter Nyborg Roklub et nyt foreningstilbud: RO4LiVET, netværksgruppe for personer, som har demenssygdom inde på livet. Et tilbud til alle aldersgrupper, som er pårørende til, eller efterladt efter, en person med demens.

Spørgsmål og tilmelding til Lena Jørgensen, Nyborg Roklub på tlf. 40 94 47 94 eller mail: lena@fynsbilpleje.dk

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Vildt uheld på E20: Tidligst om en måned har politiet et svar

Odense

Hundeejer: Barfoed-skilte er idioti

Leder For abonnenter

I Sherwood-skoven

Udligningsordningen er et fantastisk værktøj, der gør Danmark til et mere lige samfund, for den mellemkommunale udligning betyder i al enkelthed, at de kommuner, der har mange penge, giver en lille del af deres velstand til de kommuner, der har færre eller få penge. Udligningsordningen er derfor en ægte Robin Hood-løsning, som de fleste danskere bør kunne være enige om. Det betyder selvsagt ikke, at danskerne - både politikerne og folk, som vi er flest - er enige om, hvordan udligningsordningen skal strikkes sammen. Man kan, som det fremgår af stort set samtlige medier i denne tid, skændes om økonomiske nøgletal og detaljer i en sådan udligningsordning i én uendelighed. For ordningen skiller selvfølgelig vandene. De, der har udsigt til at få flere penge i kassen i kraft af en ny udligningsordning, er som regel fulde af ros til og argumenter for, hvorfor ordningen er velfungerende. Omvendt er de, der kan se frem til at få færre penge i kommunekassen, kritiske over for ændringerne. Sagen er, at alle politikere, uanset landsdel og politisk syns- og standpunkt, allerhelst bare vil have flere penge til deres egen kommune. Social- og indenrigsministeren blev i sidste uge kritiseret for at manipulere eller hemmeligholde en række af de tal, der ligger til grund for beregningerne i regeringens forslag til en ny udligningsreform. Det har ministeren undskyldt - og samtidig korrekt pointeret, at man kan gøre tallene op på flere forskellige måder. Og det er sandt. Udligningsordninger er svært stof for de fleste, inklusive mange økonomer og politikere. De enkelte parametre, der ligger til grund for både den gamle udligningsordning og regeringens forslag til en ny udligningsordning, kan diskuteres og endevendes i én uendelighed. Derfor er kritikken af og debatten om ordningen både relevant og nødvendig. Det ændrer blot ikke på, at vi alle, fattige som rige, socialister som liberale, jyder som fynboer, bør glæde os over, at udligningsreformen gør Danmark mere lige. På ægte Robin Hood-manér. Ligesom i Sherwood-skoven.

Annonce