Annonce
Sydfyn

Deltag i afstemningen: Mæglere bakker op om nyt Tankefuld-navn

Flere ejendomsmæglere bakker nu op om forslaget om at give Tankefuld et nyt navn, når kravene til byggeriet i bydelen bliver lempet. Billedet her er fra juni 2018. Arkivfoto: Katrine Becher Damkjær
Ejendomsmæglere synes, det er en god ide at overveje et nyt navn til Tankefuld-bydelen i forbindelse med lempelse af grønne krav. Kommunen har solgt 14 parcelhusgrunde på knap 10 år – mens byggegrunde lige nu rives væk andre steder i kommunen.
Annonce

Svendborg: Det er et nyt og vigtigt kapitel, der skrives i historien om Tankefuld, hvis byrådet som ventet tirsdag lemper de grønne krav, der tidligere har været til byggeriet i bydelen.

Ejendomsmægler Lars Lyster, Nybolig Svendborg, foreslog i Fyns Amts Avis mandag, at man samtidig med lempelserne fandt et nyt navn til bydelen, og det bakker flere andre ejendomsmæglere op om.

Claus Dreyer fra Danbolig Svendborg mener, det er en god ide at overveje et nyt navn i en situation, hvor der ændres grundlæggende på forudsætningerne med større byggegrunde og en lempelse af de grønne krav.

- Det nytter ikke noget bare at tage en pæn frakke på. Men når man ændrer på kravene, så er det også en ny vare, og derfor kan det være klogt at skifte navn, siger Claus Dreyer.

Men når folk kommer ind og er på udkig efter en byggegrund, og vi nævner Tankefuld, så siger de: Nej, dem har vi kigget på. Så er dén slut, og derfor er et nyt navn måske ingen dårlig ide.

Claus Dreyer, Danbolig Svendborg

Annonce

Gang i grundsalg

Også Søren Holst fra Real Mæglerne i Svendborg kan se fornuften i at overveje et navneskift til Tankefuld.

- Lars Lyster har jo ret i, at det navn har fået en negativ klang i manges ører, og derfor kunne det godt være en løsning at finde et andet navn. Folk udefra kender dog ikke den historie, så det er specielt i de lokale ører, at navnet skurrer, siger Søren Holst.

Da Tankefuld-bydelen blev lanceret i 2007, var det med en forventning om, at bydelen skulle huse mindst 2000-3000 boliger. Kommunen har siden solgt 14 parcelhusgrunde, som i dag er bebygget, og derudover er der solgt jord til FAB, der har opført 67 almene boliger.

FAB er i gang med byggeriet af yderligere 44 almene boliger, og desuden er et 4,4 hektar stort stykke jord solgt til den sjællandske erhvervsmand Kaj Holm, der vil udstykke jorden til 40 parcelhusgrunde. Men det ændrer ikke ved, at Tankefuld aldrig er blevet den planlagte vækstmotor for tilflytning.

Samtidig med stilstanden i Tankefuld har det været muligt at sælge parcelhusgrunde andre steder i kommunen. Søren Holst satte lige efter påske 17 byggegrunde til salg på Gambøtvej og Søndervej på Thurø, og han kan næsten melde udsolgt

- Vi har tre grunde tilbage, som vi sælger i meget nær fremtid, siger Søren Holst.

Claus Dreyer har heller ingen problemer med at sælge tomme byggegrunde. En ny udstykning med 27 grunde på Egenappevej i østre bydel ventes godkendt i byrådet tirsdag, og her er interessen også stor. Ejendomsmægleren har ikke markedsført de nye grunde, fordi han har ønsket at vente på en endelig politisk godkendelse, men alligevel er 11 af dem reserveret.

- Henvendelserne har vi alene fået på baggrund af en artikel i Fyns Amts Avis, og når vi nu sætter dem til salg, bliver de revet væk, spår Claus Dreyer, der også har henvist folk til Tankefuld.

- Men når folk kommer ind og er på udkig efter en byggegrund, og vi nævner Tankefuld, så siger de: Nej, dem har vi kigget på. Så er dén slut, og derfor er et nyt navn måske ingen dårlig ide, siger Claus Dreyer.

Annonce

Afventer bud

Borgmester Bo Hansen (S) fastslår, at Tankefuld ikke er det første område, hvor det har været svært at sparke gang i en udvikling. Han fortæller, at Rantzausminde også lå stille i mange år.

- Hvis der er mange, som synes, vi skal ændre navnet, så er det fint for mig, men jeg synes ikke, man skal rykke på det, fordi der er én, der får en hurtig ide, siger han med henvisning til Lars Lysters forslag.

Bo Hansen vil nu afvente et udbud af cottaslow-området, som er til salg i et samlet udbud med 21 små grunde og en gård, som er tænkt som et fælleshus. Fristen for at afgive bud udløber 3. december, og herefter vil borgmesteren tage bestik af situationen.

- Hvis der ikke kommer bud i den proces, så kan vi overveje navnet efterfølgende, siger Bo Hansen.


Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce