Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Grafik
Ubekymrede tilhængere møder bekymrede modstandere - en Als-Fyn-bro deler i bogstaveligste forstand vandene.

Faaborg-Midtfyn: Synspunkter som: "Giv os den bro - det kan kun gå for langsomt", møder: "Stop bro, køb elfærger, og lad os beholde naturen og freden, vi elsker her på Sydfyn".

Fronterne er skåret hårdt op i debatten om en Als-Fyn-bro, og avisen har allerede fået ganske mange input fra læserne i forbindelse med den brokampagne, der netop er skudt i gang - og mange tak for dem.

Herunder præsenterer vi en del af kommentarerne, der er kommet ind på Facebook og i vores postkasse. For eksempel mener Janus Tobias Saito-Madsen vist, at bromodstanderne jamrer lidt rigeligt:

Annonce

- Selvfølgelig skal den bro bygges, og den der jamren fra folk om naturødelæggelser... - de har slet ikke læst de forslag, som er på bordet. De mest patetiske er dem, som siger jamen uh nej så kommer der mere larm i Faaborg - som om den ikke kan blive mere pensionist-by end i forvejen.

I den anden lejr har vi f.eks. René Pedersen, der kun vil flytte til Faaborg, hvis kommunalbestyrelsen kæmper imod en bro.

- Jeg overvejer at flytte til Faaborg, men så skal det også være til et byråd, der kæmper med næb og klør mod det vanvidsprojekt, der vil skamfere et smukt område. Hvis I vil ødelægge alt det, turister og tilflyttere kommer for at nyde, så skal der da bare pløjes en vej med tilhørende bro gennem området - men til glæde for hvem?, skriver han.

Flere argumenter tak

Der er også kommet en del input, der f.eks. anviser andre - og i deres optik - bedre løsninger end en Als-Fyn-bro - f.eks. en bro mellem Barrit og Bogense eller ”Sønderjyllandsbro” fra Aborg strand nordvest for Assens, og derfra over det sydlige Bågø og nordlige Årø til Årøsund.

En del af disse input vil blive brugt i de kommende måneder, og ja tak - vi kan sagtens bruge flere. Tøv ikke, hvis du mener noget, og især fra brotilhængeres side ville det være dejligt at få sat lidt flere ord på, hvorfor en fast forbindelse til Als vil være en positiv ting.

Lad os få nogle flere konkrete argumenter på banen.

Indtil videre kan vi konkludere, at brospørgsmålet er noget, ganske mange har en holdning til. Modstandere fylder lige nu lidt mere i debatten end tilhængerne - skyldes det, at der er flere ord i modstanderne?!

Den statslige forundersøgelse, der er på vej af broprojektet, tager i modsætning til tidligere undersøgelser, afsæt i, at en bro skal kobles på det eksisterende vejnet. Der er altså ikke umiddelbart udsigt til, at der skal føres en motorvej igennem den sydfynske natur.

Gør det en forskel for modstanderne?

Næste gang du skal læse om broen, bliver det med afsæt i Korsør, der på visse områder kan sammenlignes med Faaborg.

Hvad skete der egentlig for Korsør, da byen for 23 år siden gik fra at være et trafikalt knudepunkt til at blive en by, der ligger ved siden af en motorvej og en bro?

Var broen en gevinst for Korsør? Gav den lettere adgang til Fyn og Jylland, flere pendlere, mere erhvervsliv og turisme? - eller skete der det stik modsatte?

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Sport

Følg kampen her: Danmark foran ved pausen

Annonce