Annonce
Assens

Delicante i Haarby med flot start

Lill Graversen, Anette Lehrmann og Charlotte Drejer Abildtrup fra Delicante i Haarby viser en af forretningens mange lækre frokosttilbud.

Delicante i Haarby har forrygende travlt

Det nye år markerede et skifte i frokostforretningen Delicante i Haarby.

Maria Thomsen, der etablerede forretningen i 2004, overlod roret til Anette Lehrmann, indehaver af Shell i Haarby.

De to havde siden 2012, hvor Delicante flyttede fra lokaler i Algade til den nuværende placering ved Akkerupvej, haft hver en anpart i virksomheden.

Anette Lehrmann har siden sammensat et nyt hold med kok Charlotte Drejer Abildtrup, ernæringsassistentelev Lill Graversen og Dorthe Rasmussen samt fire unge medhjælpere.

Og der har været fuld tryk under kedlerne, siden Delicante efter en mindre ombygning åbnede igen den 7. januar.

- Jeg havde ellers sagt til mit personale, at der nok ikke blev så meget at lave i årets første to måneder. Men det holdt ikke stik. Vi har haft forrygende travlt hele året, fortæller Anette Lehrmann.

Med ansættelsen af ernæringsassistentelev Lill Graversen er der nu også kommet mere fokus, at udvalget af madvarer hos Delicante også består af sunde produkter.

Det meste laver Delicante selv helt fra bunden, mens pålægget leveres af slagteren i Nørre Søby.

- Vi bager selv knækbrød og laver pesto samt mange andre madvarer i køkkenet, siger Charlotte Drejer Abildgaard.

Annonce

Ja-hatten på

Kunderne kan stadig købe eftertragtede produkter som smørrebrød, håndmadder og madpakker hos Delicante, men forretningen forsøger også hele tiden at tilpasse sig kundernes særlige ønsker og behov.

Tidligere kunne man for eksempel kun købe én størrelse sandwich til 45 kroner. Nu tilbydes der også en lidt mindre udgave til 35 kroner. Og siden årsskiftet har Delicante også haft succes med at sælge tapas og frokostkoncepter.

Delicante tager gerne imod særlige ønsker fra kunderne.

- Vi er nok ikke så gode til at sige nej til opgaver. Vi har som regel altid ja-hatten på, siger kok Charlotte Drejer Abildtrup, der er uddannet på Gl. Avernæs i 2004.

Delicante tilbyder også friske madvarer som for eksempel ost fra Ullerslev Mejeri.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Leder: Har vi et ansvar overfor den dræbte kvindes døtre?

Der er nogle ting, der er så barske, at du ikke kan læse om dem i avisen. Billederne af en ung syrisk kvinde fra Langeskov og hendes ni-årige søn, der blev dræbt og efterladt i en skov i Syrien. Dem kan du ikke se i Fyens Stiftstidende. Vi fortæller heller ikke, hvordan det præcist foregik, da deres liv endte i et middelalderligt ritual angiveligt udført af deres egen mand og far. Det er så forsimplet, uhyggeligt og afstumpet, at det ikke er til at forstå. Hvis du har lyst til at læse og se, hvad der skete natten til en søndag i februar i det nordlige Syrien tæt på grænsen til Tyrkiet, så kan du finde det i andre danske medier. Men vi bliver nødt til at tage en snak om, hvorfor en flygtningefamilie fra Langeskov vælger at rejse tilbage til det land, der er flygtet fra. Hvorefter familiens overhoved efter beskrivelser fra lokale medier og bekendte vælger at begå et sharia-inspireret mord på sin kone og søn. Den unge kvinde, der kom til Danmark for fire år siden, var efter alle beskrivelser særdeles velintegreret. Hun har taget kørekort og var netop ved at afslutte en uddannelse som frisør. Hendes ældste barn gik i 1. kasse i en dansk skole og havde danske venner. Paradoksalt nok var det netop derfor, kvinden endte med at dø, ifølge hendes venner i Danmark. Hun var blevet for dansk til sin ægtemand, der er gammel nok til at være hendes far. Rejsen til Syrien er efter alt at dømme sket i hemmelighed. Blev kvinden presset til at tage af sted? Har hun vidst, der var fare på færde? Det er ikke sikkert, vi nogen sinde får svar på de spørgsmål. Hendes mand meldte sig efter drabene til de lokale myndigheder, og lad os da håbe, de beholder ham et godt stykke tid, så han ikke kommer til Danmark igen. Lige nu og her er det mest presserende spørgsmål, hvad der skal ske med kvindens to yngste børn. To piger, der begge er født i Danmark, og som nu opholder sig hos familie i Syrien. Har vi i Danmark et ansvar over for dem? Eller skal vi lade dem sejle deres egen sø, og så må de klare sig, som de kan hos familien i Syrien?

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce