Annonce
Odense

Dele af HCA-museum får nyt liv

I januar var forsvarsminister Trine Bramsen forbi museet for at se, hvad man havde brugt to millioner fra Finansloven i 2019 på. Nu har politikerne i By- og Kulturudvalget tildelt museet et årligt tilskud på 50.000 de næste tre år. Arkivfoto: Christian Nordholt
Når Fyns Militærhistoriske Museum genåbner, bliver det med udstyr fra det gamle H. C. Andersen-museum.
Annonce

Der bliver knoklet og svedt lige nu hos Fyns Militærhistoriske Museum på Søndre Boulevard. For museet er i fuld gang med at indrette førstesalen til udstillinger, bibliotek, skolestue og en særudstilling om besættelsen. Og når det kommer til udstillinger, så er det nu muligt at udstille genstandede i montrer, der sikrer mod alle former for tyveri.

- Da man lukkede ned for museet ved H. C. Andersens Hus var vi så heldige at få en del af de gamle montrer. De skulle ikke bruges i det nye museum, og for os betyder det en verden til forskel, fordi vi nu langt bedre kan udstille vores ting, fortæller formanden for foreningen bag Fyns Militærhistoriske Museum, Lars Neumann.

Da museet i en periode flyttede ind i lejede lokaler i Dannebrogsgade brugte foreningen en del penge på at specialbygge montrer og udstillingsudstyr, der passede til lokalet. Men det kan ikke bruges i det gamle stabshovedkvarter, der har været skrællet helt ind til væggene og det bare træ, inden genopbygningen kunne begynde.

Hvornår museet kan være klar med en genåbning og ikke mindst deres særudstilling er endnu en smule usikkert.

- Om alt går vel, bliver det sidst i juni eller først i juli, men nu må vi se. Vi vil bare gerne åbne så hurtigt som muligt, som han siger.

Museet kommer i første omgang til at rumme en udstilling om hjemmeværnets historie, særudstillingen om besættelsen, og så vil en skolestue også stå klar til at tage imod elever fra det kommende skoleår.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce