Annonce
Sport

Delaney efter nullert: Vi burde have slået Barcelona

Leon Kuegeler/Reuters
Thomas Delaney ærgrer sig over, at det ikke lykkedes Dortmund at åbne Champions League-gruppen med en sejr.

Borussia Dortmund burde have indledt Champions Leagues gruppespil med en hjemmesejr over FC Barcelona.

Det mener holdets danske midtbanespiller Thomas Delaney efter tirsdagens 0-0-kamp i Tyskland, hvor værterne i en stærk anden halvleg misbrugte et straffespark.

- Sådan en kamp skal vi vinde. Vi brændte et straffespark og havde de fleste chancer, siger danskeren til 3+.

Barcelona-målmand Marc-Andre ter Stegen havde luret, hvor Dortmunds Marco Reus ville skyde, da værterne blev tildelt et straffespark efter en lille times spil.

Keeperen havde dog allerede flyttet sig, da Reus sparkede til bolden, men tyskerne fik ikke et omspark.

- Det var svært at se inde på banen. Jeg har hørt, at den slags er blevet dømt i England, men vi kunne også bare have scoret.

- Vi havde også andre chancer, siger Delaney.

I første halvleg havde Dortmund-spillerne det svært i en taktisk præget kamp, men tyskerne kom som forvandlet ud efter pausen.

- Første halvleg var ikke god. Der var perioder, hvor vi haltede efter. Det sidste kvarter var ren overlevelse. I anden halvleg spillede vi en god kamp, siger Delaney.

- Barcelona er ikke let at spille mod. Det var ikke sådan, at vi fik en opsang i pausen, for vi forsvarede fint, men vi skulle være bedre på bolden. Vi er gode spillere, så der er ingen grund til at blive kyst af Barcelona.

Den 28-årige dansker indledte sæsonen i Dortmund på bænken, men efter flere gode præstationer tyder det nu på, at han har tilbageerobret sin plads på midtbanen.

- Det er ikke kommet af sig selv.

- Jeg har prøvet at holde snuden i sporet, siger han.

Selv om Thomas Delaney mener, at Dortmund burde have slået Barcelona, så er han tilfreds med det ene point i åbningen på gruppespillet.

- Ja, vi ok tilfredse med det - også med hvordan kampen forløb, siger han.

Om to uger skal Borussia Dortmund på besøg hos Slavia Prag, der tidligere på tirsdagen indledte gruppen med 1-1 ude mod italienske Inter.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Skal vi flette vore ...

Leder For abonnenter

22-årige Kamilla fik afslag som smedelærling: Det er da for dumt

Årstallet er 2019, og ligestillingen og ligeberettigelsen har været her længe. Derfor kan sygeplejersken sagtens være en mand, ligesom smeden sagtens kan være en kvinde. Eller … nå, nej, det kan smeden så åbenbart ikke. Den 22-årige Kamilla Søndergaard berettede i hvert fald i avisen tirsdag om, hvordan hun måtte igennem en syndflod af afslag, hvoraf mange handlede om hendes køn, inden hun til sidst fandt en smedelærlingeplads på værftet i Assens. Inden da var hun blevet ramt af den ene dårlige forklaring efter den anden, herunder den dårligste af alle: Nej, du kan ikke blive smed, fordi du er pige. Alle disse rigide afslag er ikke givet i 1879 eller i 1919 eller i 1939. De er givet i 2019. Tænk sig: I 2019 siger nogle af de virksomheder, der bestandigt skriger efter arbejdskraft, stadig nej til at ansætte nye medarbejdere, blot fordi ansøgerne har et andet køn end de fleste andre ansatte på arbejdspladsen. Det er absurd. Og det er mistrøstigt. Danske virksomheder er ganske enkelt nødt til at åbne øjnene og rette interessen mod begge køn, hvis de fortsat vil have adgang til de bedste kandidater på markedet. Derfor er det glædeligt, at brancheorganisationerne Danske Maritime, Danske Havne og Danske Rederier er gået målrettet i gang med at styrke rekrutteringen af kvinder til job i typiske mandefag som maskinmester, skibsfører, smed og en række andre fagområder inden for Det Blå Danmark. For det er den eneste måde, hvorpå man kan sikre sig dygtige medarbejdere i fremtiden. Disse organisationer bør blive et forbillede for andre organisationer, brancher, virksomheder og uddannelsesinstitutioner, der stadig har bedst øje for det ene køn. For man er nødt til at henvende sig til både mænd og kvinder, hvis man vil styrke rekrutteringer. Det er nemlig ikke sikkert, at man bliver en god sygeplejerske, fordi man er kvinde. Eller at man bliver en god smed, fordi man er mand. Til gengæld er det sikkert, at man allerhøjst får fat i halvdelen af de klogeste talenter, hvis man kun henvender sig til det ene køn. Og det er da for dumt.

Annonce