Annonce
Nyborg

Del af scenografi ødelagt kort før forpremiere: Hærværk mod Nyborg Voldspil

Det hele var klar på Nyborg Vold til at tage mod 1200 pensionister torsdag aften. Men natten til torsdag har nogen smadret det store Hollywood-skilt, ødelagt borde og et spejl. Foto: Mogens Rasmussen.

Natten før den store forpremiere på Singin' in the Rain er en del af scenografien på volden ødelagt. Scenefolk kaldt ind til at reparere og rydde op.

Nyborg: Alt var klart til torsdag aften på Nyborg Voldspil, som venter fuldt hus til forpremieren på Singin' in the Rain, hvor blandt andre pensionister kan købe billetter til en god pris.

Derfor var det et trist syn, der mødte de første frivillige, som mødte op på pladsen ved Møllebakken på Nyborg Vold. Det store skilt med "Hollywoodland" - skrevet som det kendte megaskilt fra det rigtige Hollywood i Californien - var væltet og det ene bogstav lå helt nede i voldgraven. Desuden har de ukendte hærværksfolk smidt rundt med borde og desuden smadret et spejl i garderoben.

Allerede ved 10-tiden torsdag formiddag var tre mand i gang med at rejse skiltet op igen og sikre det med spyd ned i jorden.

- Der må have været fire, fem stykker om at lave det her, for vi havde sat skiltet godt fast med pæle ned i jorden, siger Steen Blicher Olsen, fra sceneholdet.

Nyborg Voldspils scene på volden er meget sårbar, fordi der ikke er nogen mulighed for at spærre området af med hegn eller lignende. En offentlig sti fra den tidligere døveskole ind mod byen skal holdes åben, og den går nærmest lige igennem voldspillernes scenografi.

Formanden for Nyborg Voldspil, Jesper Bech Madsen, blev orienteret om hærværket torsdag formiddag og han ville melde det til politiet.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce