Annonce
Sport

Degraderet Fuglsang raser: Kommer aldrig til løbet igen

Marco Bertorello/Ritzau Scanpix
Jakob Fuglsang er alt andet end tilfreds med, at han mistede sin podieplads i Baskerlandet ved skrivebordet.

Den danske cykelrytter Jakob Fuglsang (Astana) nåede at blive hyldet på podiet for sin samlede tredjeplads i Baskerlandet Rundt lørdag, men glæden blev kort.

Fuglsangs podieplads kom i stand, fordi tyskeren Emanuel Buchmann fulgte en motorcykel og kørte forkert 300 meter fra mål.

Det kostede ham sekunder nok til at blive henvist til fjerdepladsen med syv sekunder op til den danske Astana-rytter.

Men løbsarrangøren valgte efterfølgende at kompensere Buchmann for tidstabet og give ham tredjepladsen, mens Fuglsang blev rykket ned på fjerdepladsen.

Og den beslutning fik en vred Fuglsang til tasterne på Twitter og på sin Instagram-konto.

- Først på podiet som nummer tre samlet og så frataget podiepladsen, fordi Emanuel Buchmann kørte efter en motorcykel med 300 meter igen. Jeg har ikke ord for, hvor latterligt jeg mener, det er, og det er helt sikkert sidste gang, jeg kører dette løb, skriver Fuglsang.

Beskeden er lagt ud på hans historie sammen med et billede af, at han står på podiet sammen med vinderen Ion Izagirre og nummer to Dan Martin.

Fuglsang selv blev nummer tre på etapen efter Adam Yates og Dan Martin.

/ritzau/

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
OB

Da Alphonse Tchami kørte over hajtænderne

Odense

Johnny Cash i Sanderum

Leder For abonnenter

Utroværdig optræden af to Venstre-folk

Hvis man vil være en troværdig politiker, skal man gøre mere end at udstede nogle hastige løfter for at tækkes pressen og vælgerne. Man skal også sikre sig, at de løfter, man udsteder, bliver omsat til faktisk, praktisk virkelighed. Derfor er der grundlag for at se endog ganske kritisk på to Venstre-politikere, Bo Libergren og Herdis Hanghøi, og deres optræden i en konkret sag fra Faaborg-Midtfyn Kommune. Sagen, som er blevet beskrevet i avisen flere gange, senest i mandagsavisen, handler om en ung kvinde, der lider af muskelsvind. Kvinden havde allerede for et halvt år siden et hjælpemiddel, et såkaldt vippeleje, der var så nedslidt, at det kun var delvist funktionsdygtigt, hvilket i længden kan blive invaliderende for kvinden. Imidlertid var kommunen og regionen endt i en strid om, hvem der skulle betale de cirka 30.000 kroner, som et nyt vippeleje koster - selvom loven fastslår, at kvinden burde have haft sit hjælpemiddel uden yderligere diskussion. Det var en pinlig sag for både Faaborg-Midtfyn Kommune og for Region Syddanmark, og derfor lovede både Bo Libergren og Herdis Hanghøi, at de ville sørge for, at den 21-årige Mai-Britt Knudsen fik et nyt vippeleje, så hun også fremover kan træne sine muskler og dermed stå på sine egne ben. Det er imidlertid ikke sket. Og derfor fremstår begge Venstre-folks løfter som utroværdige. Det var godt, at de to Venstre-folk i sin tid var så hurtige til at kræve handling, for det viser, at de to engagerer sig oprigtigt i borgernes problemer. Det er til gengæld virkelig skidt, at Mai-Britt Knudsen ikke har fået sit hjælpemiddel nu, hvor der er gået et halvt år. I Danmark har vi gennemgående dygtige og sanddru politikere, som er langt mere ordholdende, end man kan få indtryk af, når man følger den offentlige debat, ikke mindst debatten på de sociale medier. Derfor vil det være klogt, at Libergren og Hanghøi får løst sagen. Altså: Løst den rigtigt. Og ikke blot løst den ved at afgive endnu et løfte. Alt andet vil være utroværdigt.

Annonce