Annonce
Assens

Debutant: - Det er fedt at optage i mit lille hjørne af verden

17-årige Kristine Wittenberg bor mellem Ebberup og Glamsbjerg sammen med sin mor, far og lillesøster. Hun har fået en rolle i ny film, der har premiere i oktober 2021. Foto: Michael Bager
17-årige Kristine Wittenberg fra Ebberup har fået sin debutrolle i filmen Høst, hvor hun spiller ung pige i huset. Mens andre skuespillere bor på hotel, klarer hun transporten mellem sit hjem og produktionen på scooter.
Annonce

Gummerup: Normalt går 17-årige Kristine Wittenberg på Kold College i Odense. Men denne september har været helt anderledes end normalt.

Hun har nemlig fået en rolle i filmen Høst, som har premiere i oktober 2021. Filmen er baseret på romanen "En dødsnat" fra 1912, som optages på Vestfyns Hjemstavnsgård. Kristine Wittenberg spiller en ung pige i huset ved navn Alma, som tager sig af hovedrollen Lise og hendes syv søskende.

Hvor de fleste af filmens skuespillere er på udebane og må overnatte på hotel, springer den 17-årige debutant blot på scooteren og tilbagelægger de 10 minutter mellem filmoptagelserne og sit hjem.

- Jeg føler mig på hjemmebane. Det er fedt at optage i mit lille hjørne af verden, smiler Kristine Wittenberg, som både blev glad og overrasket, da hun i sommer fik at vide, at hun havde fået en filmrolle.

- Jeg gik til casting og tænkte, at det var en ting, jeg kunne strege af min to do-liste. Vi havde også snakket om derhjemme, at jeg måske ikke ville gå videre, fortæller den 17-årige pige, som tidligere har spillet amatørteater i Haarby.

I filmen har hun mange scener sammen med den anerkendte skuespiller Kirsten Olesen, som har medvirket i utallige film og tv-serier, bl.a. Arvingerne og Matador.

- Hun er et fantastisk menneske, helt nede på jorden og kan sit kram. Der er virkelig et godt sammenhold på settet, alle snakker sammen høj som lav. Det er sindssygt hyggeligt, oplever Kristine Wittenberg.

Annonce

Det hårdeste år

Hver dag på filmsettet trækker den 17-årige pige i træsko, uldsokker og lagt flere lag tøj, end hun plejer at gå med. Hendes kostume består af både underkjole, nederdel, kjole og forklæde.


Det er det hårdeste år. Men min rektor har sagt god for det, så længe jeg laver mine lektier.

Kristine Wittenberg


Samtidig med optagelserne passer hun sin skole og tager vagter i Spar i Ebberup. Det er hårdt at indspille film og være gymnasieelev på samme tid. Det har Kristine Wittenberg, som går i 2.g (hhx) fundet ud af.

- Det er det hårdeste år. Men min rektor har sagt god for det, så længe jeg laver mine lektier, fortæller den 17-årige pige, som håber at uddanne sig indenfor lægevidenskab eller som gymnasielærer.

Skuespiller vil hun også gerne være, men:

- Skuespillerfaget er fantastisk, men det er jo et nåleøje, men skal igennem, konstaterer Kristine Wittenberg.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
CORONAVIRUS

Live: Mundbind skal bæres i fitnesscentrene - men ikke under træning

Kerteminde For abonnenter

Lego-ejer har hyret 50 lokale håndværkere til restaurering af Skovsbo Gods: Udføres som i gamle dage

Annonce