Annonce
OB

OB sendte 16-årigt talent i løvernes bur: - Det var stort endelig at få debut i OB-trøjen

OB's 16-årige Daniel Obbekjær kom på en løbetest, da Nicolaj Thomsen smuttede fra ham og scorede til 4-0. (Foto: Lars Møller/Ritzau Scanpix)
OB tabte sikkert 4-0 på udebane mod FC København, men et lyspunkt var 16-årige Daniel Obbekjærs debut.

FODBOLD: Et kvarter inde i anden halvleg af søndagens opgør mellem OB og FC København havde hjemmeholdets løver bidt sig fast i struben på fynboerne. Medicinen, som cheftræner, Jakob Michelsen, fandt frem til, var kun 16 år gammel og havde aldrig tidligere spillet en superligakamp.

Med en halv time tilbage tog Jakob Michelsen Mathias Greve ud og sendte det Daniel Obbekjær i ilden.

- Det var stort endeligt at komme ind og få debut i OB-trøjen. Godt nok var det ikke den stribede, men det var stadig OB-trøjen, sagde Daniel Obbekjær, der trods kun at have været 16 år i tre måneder allerede tårner over resten af OB-truppen.

Obbekjær gjorde en fin figur af sig i sin første kamp, men han kunne godt mærke, at det stadig var lidt anderledes at spille sin første rigtige kamp.

- Jeg kunne godt se, at det var en smal trup med flere unge spillere, vi havde med til kampen, så selvfølgelig håbede jeg da på det, men det var slet ikke forventet. Da Henrik (Hansen, assisterende træner i OB, red.) så kaldte mig hen, begyndte sommerfuglene at komme sagde Daniel Obbekjær.

Annonce

Spændende fremtid

Obbekjær har trænet med OB i noget tid og været med i flere af holdets træningskampe, men det var alligevel noget andet at komme i aktion i sin første gældende kamp.

- Den stemning, der er i Parken, er noget man slet ikke kan forestille sig, når man bare sidder derhjemme og tænker, at man måske skal spille. Træningerne er også i et højt niveau, men nu var vi oppe mod de kommende danske mestre, sagde Daniel Obbekjær, der blev OB's næstyngste debutant nogensinde efter Mads Raben.

Obbekjær kunne endda også bryste sig af måske at have haft OB's bedste chance i anden halvleg. På et hjørnespark viste han sin fysik og styrke i duelspillet, da han kom højst på indlægget, men dog ikke kunne få bolden hevet langt nok ned til at blive farlig for målmanden.

Sidst i kampen så man, at midtstopperen endnu ikke er helt udviklet endnu. På en FCK-omstilling kom Nicolai Boilesen fri i ryggen på Obbekjær. Da stikningen så kom til ham, var det for sent for Obbekjær at hente Boilesen, der i stedet scorede kampens sidste mål.

Men den unge midtstoppers forsvarskollegaer havde stadig kun rosende ord med på vejen til Obbekjær.

- Jeg synes, han kommer ind og gør det rigtig godt. Han viser, hvad han kan med sin fysik, så jeg tror, vi kan få stor glæde af ham i lang tid, siger Troels Kløve.

Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Ole Maare-sagen: Skandaløs optræden af advokat

Fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat blev ikke stiftet for at yde bistand til advokatfirmaer, der er på randen af konkurs. Tværtimod: Fonden blev grundlagt for at støtte forskning, blinde, handicappede og kronisk syge. Derfor er det skandaløst, at fondens midler ikke er blevet anvendt til de nævnte formål, men i stedet i overvejende grad er blevet anvendt til at betale regninger til det nu krakkede advokatfirma Maare Advokatanpartsselskab, som den kendte advokat Ole Maare stod bag. Der er tillige stærkt kritisabelt, at der er foretaget et antal ulovlige dispositioner i fonden, sådan som fondens revisor har påpeget, og sådan som avisen har beskrevet det de seneste dage. Disse forhold er nu - helt berettiget - ved at blive undersøgt af Erhvervsstyrelsen. Det er i skrivende stund uklart, hvornår Erhvervsstyrelsens juridiske gennemgang af sagen er afsluttet, men man kan allerede nu med sindsro konstatere, at Maare Advokatanpartsselskab har optrådt amoralsk i sagen. For en fondsformand skal ikke bruge en fonds pengetank som malkeko, og en fondsformand bør ikke både bestyre en fond og samtidig modtage store millionbeløb for at administrere fonden, sådan som Ole Maare har gjort i den konkrete sag. Det er imidlertid en realitet, at Ole Maare i sin egenskab af advokat med den ene hånd har udskrevet dyre advokatregninger til fonden og i sin egenskab af fondsformand med den anden hånd godkendt de samme regninger i fondsbestyrelsen - i øvrigt sammen med en af sine egne ansatte, som var blevet indsat i fondens bestyrelse. Det er helt utilstedeligt. Og skandaløst. Og forbløffende skamløst. Ole Maare har igennem et langt advokatliv været i berøring med masser af mennesker i Odense og omegn. Nu har han med denne sag helt egenhændigt sværtet sit eget navn til. Derfor er sagen skidt for Ole Maare, for fonden Kirsten og Volmer Rask Nielsens Legat - og ikke mindst for alle de mennesker, som fondens millioner kunne være kommet til gavn.

Odense For abonnenter

Veteranhjem vidste intet om ulovligt tilskud fra fond: - Det er en møgærgerlig situation

Danmark

71-årig mand anholdt for at have kørt 22-årig værnepligtig ihjel: Havde parkeret bilen, så dens skader ikke var synlige

Annonce