Annonce
Odense

Debut gik over al forventning: Hænderne i vejret efter Odense Jazz Festival

Odense Jazz Festival blev arrangeret af Anders Mogensen, Nathaniel Ford og Fini Brandt. Her fanget på PåTaget, som fik mange roser af både gæster og musikere. Foto: Simon Staun
Arrangørerne bag Odenses nye jazzfestival er yderst tilfredse med billetsalg, opbakning og afvikling. De håber at kunne afholde festivalen næste sommer, men tør ikke garantere det endnu.
Annonce

Festival: Trommeslageren Nathaniel Ford nåede at høre 30 koncerter og spille med i tre koncerter på de to uger med Odense Jazz Festival.

Efter en måneds planlægning med meget lange arbejdsdage og festivalen i én køre, puster han ud sammen med de to medarrangører Anders Mogensen og Fini Brandt. De er så småt ved at få styr på overblikket over billetsalg og økonomi. Foreløbigt er smilene brede.


- Jeg har kun hørt ros. Og respekt for, at vi har arrangeret en festival med så mange prominente navne på så kort tid. Vi har tydeligt kunnet mærke et behov for at komme ud at spille, og det har uden tvivl gjort det lettere at tiltrække store navne.

Nathaniel Ford, arrangør af Odense Jazz Festival


- Vi solgte 700 billetter i forsalg, derudover røg der en del billetter i døren til især de store navne, og så tæller Dexters billetsalg ikke med. Vi har solgt flere end 1000 billetter, hvilket er mere, end vi nogensinde havde turdet drømme om. Vi synes, det er gået helt sindssygt godt, siger Nathaniel Ford.

Halvdelen af koncerterne var udsolgt, og det var både skønt for publikum, musikere og arrangører.

- Der er ikke noget federe end en koncert, hvor spillestedet er proppet. Eller så proppet som det nu kan være med corona-restriktioner. Jeg har i hvert fald fornemmet, at både publikum og kunstnere har følt, at det var en god oplevelse, siger Nathaniel Ford.

Regnskabet er ikke gjort op, men allerede nu ved arrangørerne, at de beholder skindet på næsen.

- Det er ikke sådan, at vi ligger inde med en million kroner, som vi ikke ved, hvad vi skal gøre ved. Men vi har ingen udeståender og har stadig lidt penge tilbage, siger Nathaniel Ford.

Annonce

Udelukkende modtaget ros

Hans største oplevelse indtraf under den allerførste koncert med Niclas Knudsen Trio.

- Da jeg sad til den koncert, havde jeg den bedste fornemmelse i maven, fordi en måneds benhårdt arbejde endelig blev forløst. Vi anede ikke, hvor mange der ville komme. Men der blev udsolgt, og folk stod i kø for at komme ind. Vores frygt for, at Odense ikke ville bakke op om festivalen, blev knust fra første koncert. Det var fantastisk. Og så var det tilmed en skidegod koncert, siger Nathaniel Ford.

Hvis han skal fremhæve et højdepunkt fra én af de tre koncerter, han selv deltog i, bliver det den med saxofonisten Hans Ulrik.

- Det er altid spændende at optræde med musikere, man ikke har optrådt med før. Jeg var med til to koncerter med saxofonister, hvor den med Hans Ulrik var noget helt særligt. Det var i hvert fald den koncert, hvor jeg var mest tilfreds med min egen præstation. Måske hænger det også sammen med, at det var min sidste koncert, så jeg ikke skulle gå og stresse over det også, siger Nathaniel Ford.

De optrædende musikere har været enormt glade for at spille på Odense Jazz Festival. Og sat stor pris på initiativet.

- Jeg har kun hørt ros. Og respekt for, at vi har arrangeret en festival med så mange prominente navne på så kort tid. Vi har tydeligt kunnet mærke et behov for at komme ud at spille, og det har uden tvivl gjort det lettere at tiltrække store navne, siger Nathaniel Ford.

Han kommer i tanke om et enkelt kritikpunkt, som han er enig i.

- En musiker sagde til os, at der godt kunne have været flere kvinder på programmet. Og det er vi helt enige i. Det er for dårligt. Vi har ganske enkelt ikke skelet til køn, da vi bookede. Vi har bare spurgt alle dem, vi synes er fede.

Annonce

Vilde med PåTaget

Mange musikere har været begejstrede for at optræde på PåTaget, som flere af dem ikke kendte.

- Tilbagemeldingerne fra Dexter er som forventet gode. Men dem, der har spillet på PåTaget for første gang, har været vildt begejstrede over stedet. Både fordi det er så intimt, og fordi det ligger så usædvanligt et sted. Derfor kommer vi til at arrangere flere koncerter der i løbet af efteråret, siger Nathaniel Ford.

De første koncerter er allerede meldt ud. I næste weekend er det Soul Station med blandt andre trommeslageren Anders Mogensen, som også er medarrangør af Odense Jazz Festival. Ved koncerten med Hans Ulrik 9. september svinger Mogensen igen stikkerne.

- Vi har mange flere koncerter på tapetet, men skal lige have styr på de sidste detaljer, inden vi melder noget ud, siger Nathaniel Ford.

Det helt store spørgsmål er naturligvis, om de positive tilbagemeldinger og de sorte tal på bundlinjen resulterer i en Odense Jazz Festival i 2021.

- Jeg ville så gerne svare klart og tydeligt ja, men det er formodentlig en beslutning, som vi først træffer i løbet af efteråret. Jeg har svært ved at se, hvad der skulle stoppe os i at gentage succesen, men vi skal også evaluere, om vi kan sætte tid af til seks ugers benhårdt arbejde næste sommer. Lige nu skal vi puste ud oven på to sindssygt fede uger, siger Nathaniel Ford.

Annonce
Annonce
Danmark

Opdateret onsdag: 558 nye smittede i Danmark

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Sydfyn

Mand reddet op af Svendborg Havn

Annonce