Annonce
Middelfart

Debatmøde: Klimaministeren kommer til Balslev

Klimaminister Dan Jørgensen kommer til Balslev under Klimafolkemødet i Middelfart. Billedet er fra et tidligere besøg hos Marius Pedersen i Odense for at diskutere affaldssortering. Foto: Christian Nordholt
Klimaminister Dan Jørgensen kommer midt under Klimafolkemødet i Middelfart til Balslev Forsamlingshus for at snakke madkultur og klima med Coop-chefer og med borgmester Johannes Lundsfryd som ordstyrer.
Annonce

Balslev: Hvad kan den enkelte forbruger og producent gøre for at forbedre klimaet?

Det emne vil blive vendt og drejet mange gange, når der i næste uge er klimafolkemøde i Middelfart. Men nu har Kulturgruppen i Balslev sørget for, at der også skal debatteres klima i det lokale forsamlingshus - endda med deltagelse af Coop-topfolk og klimaminister Dan Jørgensen.

Mødet holdes fredag 4. september og er kommet i stand i samarbejde med Klimafolkemødet i Middelfart.

- Vi er da noget stolte over, at det er lykkedes os at få sådan et møde til Balslev, siger Mogens Rosenvang.

Han repræsenterer den lokale LAG Mank-gruppe, der deler EU-midler ud til erhervsvirksomheder, og som faktisk har været den glade giver hele to gange i Balslevområdet.

Annonce

Hvordan ændrer man madkultur?

Oplægget til mødet lyder således:

"Danskernes livret er kød. Vores forbrug bliver ikke lettere med tid. Og selv ikke coronakrisen har fået os til at spise anderledes. Uanset hvor effektiv vi gør vores fødevareproduktion, kan vi ikke reducere klimaaftrykket hurtigt nok. Vi skal også spise noget andet. Men madkultur forandrer sig uhyre langsomt, så hvad kan få os ”klimavaneforbrydere” til reelt at ændre vores madvaner, så de bliver bedre for kloden? Hvem tør egentlig fortælle, at vi spiser for meget kød? Og ændrer vi noget ved at sige det højt? Skal vi satse på oplysning? På mærkning? På afgifter? På udskamning? Eller er det kun den næste generation, der kan redde os?"

Paneldeltagerne er Dan Jørgensen, Klima-, Energi-, og Forsyningsminister, Thomas Roland, CSR-chef hos Coop, Nicolaj Jæpelt, crowdfunding chef hos COOP, Mikkel Dragsmose, LAG-Politisk repræsentant, Mogens Rosenvang, LAG-MANK Erhvervsrepræsentant.

Moderator er Johannes Lundsfryd, Borgmester i Middelfart.

Man kan tilmelde sig til mødet hos formand for kulturgruppen Thomas Davidsen på telefon 4027 3617 (Begrænset deltagerantal - grundet coronarestriktionerne).

Ud over paneldeltagere er Middelfarts LAG repræsentanter Olaf Erichsen og Finn Sørensen også til stede. Sidstnævnte er i øvrigt også formand for Balslev forsamlingshus.

Lag Mank

LAG Mank er den lokale aktionsgruppe for Middelfart, Assens, Nordfyn og Kerteminde kommuner. Foreningen uddeler i 2021 ca. 7 mio. kr. til udviklings- og projektstøtte inden for temaerne naturturisme, udvikling af fødevareerhvervene, friluftsliv og nye boformer. Alene i Balslev har de to lokale virksomheder Herrens Mark og Vends Motorik- og Naturskole modtaget ca. 2 mio. kr. til fødevare- og turismeudvikling inden for teamet bæredygtig udvikling og grøn omstilling.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce