x
Annonce
Udland

Debatindlæg skaber spændinger i retten før Weinstein-dom

Caitlin Ochs/Reuters
Mens juryen begynder sin rådslagning, skaber et debatindlæg splid mellem forsvar og anklagere i Weinstein-sag.

Et debatindlæg henvendt direkte til juryen har tirsdag amerikansk tid fået dommeren til at irettesætte filmmogulen Harvey Weinsteins forsvarer, Donna Rotunno.

Annonce

Det skriver New York Times.

I løbet af weekenden bragte magasinet Newsweek et indlæg med Donna Rotunno, hvori forsvareren bad juryen om at se bort fra mediedækningen og "gøre det rigtige", når der skal fældes dom over Weinstein, som er anklaget for voldtægt og seksuelle overgreb.

Ledende anklager Joan Illuzzi kaldte tirsdag i retten indlægget for "upassende", skriver avisen.

Og dommer James M. Burke valgte at henvende sig direkte til Weinsteins forsvar.

- Forsvar, I beordres hermed til ikke at kommunikere med pressen, indtil der er en dom i sagen, sagde han ifølge New York Times.

Herefter trak juryen sig tilbage og begyndte sin rådslagning inden den afgørelse, som potentielt kan sende den tidligere filmproducent i fængsel resten af livet.

Tirsdag nåede man dog ikke frem til en afgørelse, og processen fortsætter derfor onsdag. Det skriver NBC News tirsdag lokal tid.

Et panel på fem kvinder og syv mænd brugte omkring fem timer på at drøfte anklagerne mod Weinstein.

Anklagerne lyder blandt andet, at den 67-årige filmproducent skal have voldtaget skuespillerinden Jessica Mann i 2013 samt tvunget Mimi Haley, en tidligere produktionsassistent på "Project Runway", til oralsex i 2006 i sin lejlighed.

Weinstein har nægtet sig skyldig.

Ifølge NBC News lod Weinstein til at være tydeligt frustreret, da juryen i løbet af eftermiddagen amerikansk tid bad om at få udleveret kopier af bevismaterialet.

Juryen havde også sendt en besked til dommeren om at få uddybet begreber vedrørende seksuel tvang.

Over 80 kvinder er siden 2017 stået frem og har anklaget Weinstein for forskellige former for seksuelle overgreb.

Retssagen ses som en milepæl for #MeToo-bevægelsen, hvor kvinder har anklaget magtfulde mænd i erhvervslivet samt underholdnings- og mediebranchen for seksuelle krænkelser.

/ritzau/

NBC-artikel på mediets hjemmeside
Artikel hos New York Times
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce