Annonce
Debat

Debat: Ytringsfrihed – nej, mangel på etik.

Tegninger: Vi har ytringsfrihed har det lydt de sidste dage i anledning af Jyllands-Postens tegning af det kinesiske flag med sygdomssymbolerne.

Jeg er en stor tilhænger af, at vi har frihed her i landet til at ytre os kritisk og humoristisk, men her taler vi om noget helt andet.

Vi taler om, at i en situation, hvor i skrivende stund 132 mennesker er døde af en virus i Kina, og hvor sygdommen er begyndt at sprede sig til andre lande, mener Jyllands-Posten, at det bør være rimeligt at afbillede det pågældende lands flag spækket med sygdomssymboler. Det er forhåbentlig ikke udtryk for satire, for det er ikke morsomt. Det er simpelthen uetisk og simpelt.

Hvis man vil genere eller udtale sig kritisk om Kina eller andre lande i mange andre situationer, så for mig gerne, men at mene, at det er udtryk for dansk frisind og ordentlighed at udsætte et andet lands flag for at fremstå på den måde i en sådan alvorlig sygdoms- situation, er simpelthen under lavmålet.

Tænk, hvis det var et andet lands aviser, der på den måde i en situation, hvor mange danskere var døde, mente, det ville være rimeligt at fremstille tegninger med vores flag spækket med sygdomssymboler.

Eller tænk den dag vi måske får sygdommen hertil eller værre: hvis bare en dansker døde – skulle vi så også stå og rose vores ytringsfrihed? Det er intet under, at kinesere her og i hjemlandet føler sig både krænkede og sårede i en ulykkelig situation, hvor man tilsyneladende har umådelig vanskelig ved at stoppe smittespredningen i eget land, men også til at brede sig til verdens øvrige lande.

Det er ikke underligt, at tegningen opfattes hjerteløs, tankeløs og respektløs i forhold til alle de mennesker, der dør og deres familier. Og føles sådan af alle de, der er bange for at blive smittet.

Det er skuffende, at både tegner og Jyllands-Posten ikke selv forstår, at den etiske grænse her er overskredet.

Annonce
Britta Schall Holberg, Hagenskov Gods.Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Ung skuespillerinde fra Odense Teater har fået hjernerystelse

1995 Brugerbetaling var et vigtigt argument, da Storebæltsforbindelsen skulle vedtages, men endnu inden broen står færdig, er debatten om at få fjernet bropengene begyndt. Lektor i trafikpolitik ved Handelshøjskolen I København, Uffe Jacobsen, mener, at pression fra blandet andet erhvervslivet på Fyn vil presse bropengene på Storebælt ned på en tredjedel af den pris, som A/S Storebæltsforbindelsen i dag tænker sig. Hvis det holder stik, vil prisen for at krydse Storebælt i bil blive ca. 80 kroner. Det fynske folketingsmedlem, Niels Langkilde (K) siger, at man af hensyn til DSB ikke kan droppe en brugerbetaling for bilisterne, men at han og hans parti vil arbejde for at få prisen sat væsentlig ned. 1970 Korup-Ubberud indvier i dag den nye hal, som bliver samlingspunktet for fritidsaktiviteterne i den store omegnskommune. Den endelige opførelsespris er på 1,6 millioner kroner, og heraf er omkring 50.000 kroner indsamlet blandt lokale beboere. Hallen, der har de internationale mål for fem sportsgrene, er opført på den gamle fodboldbane bag Korup Skole. Den indeholder foruden bade- og garderobefaciliteter også mødelokale og restauration. Indtil videre skal hallen aflaste lokalemanglen på Korup Skole. Korup-Ubberud Hallen er en naturlig konsekvens af den udvikling, der tog fart i kommunen i begyndelsen af tresserne. På mindre end 10 år er det stille landsogn forvandlet til en moderne villaby. 1945 Den unge skuespillerinde, frøken Rigmor Gadborg, har i formiddag været så uheldig at snuble på vej ned ad trappen på sin bopæl, Hans Tausensgade 2, da hun ville gå til generalprøve på Filharmonisk Orkesters koncert på Fyns Forsamlingshus. Ved faldet forslog hun hovedet og ryggen og måtte i en ambulance føres til Odense Amts og Bys Sygehus, hvor hun straks kom under behandling. Efter en røntgenundersøgelse kunne lægerne dog fastslå, at der ikke var tale om alvorligere læsioner, men at den unge skuespillerinde har pådraget sig en lettere hjernerystelse. Da hun vil være indlagt i nogle dage, overtages hendes rolle i ”Manden, der kom til middag” på Odense Teater af frk. Grethe Carlsen.

Odense

Til trods for myndighedernes anbefalinger: Fjernvarme Fyn aflyser arrangement på grund af coronavirus

Annonce