x
Annonce
Læserbrev

Debat: Vil gerne støtte vores lokale specialforretninger

Lokaldebat: Som forbruger, der gerne vil støtte vores lokale specialforretninger i denne tid har jeg brug for noget hjælp - måske var det en opgave for avisen?

For mig er det absolut nemmest at gå i supermarkedet som tiderne er, og det kræver relativt meget af mig, hvis jeg skal opspore specialbutikkerne, for hvem har åbent og hvem har ikke? Hvem er godkendt til f.eks. take-away, og hvordan kommer jeg i så fald i kontakt med dem?

Så mit behov er en oversigt med en kort beskrivelse af, hvad jeg kan købe, kontaktinfo og henvisning til evt. hjemmesider.

Virksomhedernes behov er en eller anden form for stabil økonomisk håndsrækning, indtil vi er tilbage til "normal". For mig ville det være genialt, hvis jeg kunne købe et "klippekort" til f.eks. 10 brød hos Brødkompagniet eller 5x Tapas hos Appetito.

Hvis vi er mange, der gør det, giver vi specialbutikkerne en økonomisk håndsrækning lige nu og her, og gælder klippekortet frem til 1.maj, er der mulighed for et ryk mere, hvis det bliver nødvendigt.

Det er muligt, at jeg ikke når at bruge alle 10 brød inden 1.maj, men det kan jeg sagtens leve med, hvis jeg ved, at jeg også kan købe brød fra Brødkompagniet, når krisen er klinget af.

Det ville være dejligt, hvis avisen ville være den koordinerende tovholder, og at I ville bruge jeres platform til at bære projektet frem.

Josefine Ottesen har et forslag til, hvordan man kan støtte de lokale specialbutikker. Arkivfoto: Linea Marie Andersen.
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce