Annonce
Debat

Debat: Vi vil lave et bedre sundhedsvæsen med flere sygeplejersker

Annonce

Sundhed: Når vi bliver syge, skal vi have behandling og omsorg. Et frit, godt og nært sundhedsvæsen er en vigtig del af vores velfærdssamfund. Det giver en tryghed, som den her regering vil værne om og bygge på. Omsorgen er der desværre ikke altid tid til i dag, for der er for travlt i det danske sundhedsvæsen.

Vi skal give patienterne en tryg og kompetent behandling. Og vi skal give sygeplejerskerne nogle bedre arbejdsvilkår og flere kollegaer. Derfor vil regeringen ansætte 1.000 flere sygeplejersker i Danmark. Vi foreslår, at der på finansloven øremærkes næsten en milliard kroner de næste to år, så vi kan få 1.000 flere sygeplejersker.

Vi skal skrue op på flere områder, for at få flere sygeplejersker. Vi skal gøre det attraktivt for jer, der er uddannet sygeplejerske, men har valgt jobbet fra, at komme tilbage til faget. Vi skal give jer lysten tilbage.

Til jer sygeplejersker, der gav op, fordi I ikke kunne følge med det hidsige tempo. Og til jer, der har skåret ned på jeres timer, fordi arbejdspresset var for meget, kan vi sige, at nu bliver I flere, og vi har brug for jer. Vi håber, I vil vende tilbage. For regeringen vil prioritere velfærden.

Og meget vigtigt, så skal vi have uddannet flere. Som uddannelses- og forskningsminister vil jeg gøre mit for, at uddannede sygeplejersker kommer til at stå klar i løbet af årene, når Danmark får brug for dem.

Vi er heldigvis godt i gang. I år var der 230 flere pladser på sygeplejerskeuddannelserne end året før, og det er regeringens ambition at hæve antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelserne endnu mere. Vi kan ikke gøre det alene, for der er brug for flere praktikpladser og det kommer vi til at gå i dialog med de relevante parter om. Og som det netop er offentliggjort, bliver der fra næste år i Herning oprettet en ny uddannelsesstation for 40 sygeplejerskestuderende.

Vi lægger også op til at droppe den tidligere regerings besparelser på uddannelse, så der kommer ro på økonomien på uddannelsesstederne. Så der er luft til at skabe endnu bedre uddannelser med undervisning af høj kvalitet, stærke fællesskaber og tillidsfulde relationer mellem undervisere og studerende. Det vil gøre sygeplejerskeuddannelsen mere attraktiv og forhåbentlig tiltrække endnu flere ansøgere.

Ane Halsboe-Larsen, Socialdemokratiet,
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

Mand voldtaget på institution

Odense

Butikstyvene havde travlt i centrum

Annonce