Annonce
Debat

Debat: Vi vil lave et bedre sundhedsvæsen med flere sygeplejersker

Sundhed: Når vi bliver syge, skal vi have behandling og omsorg. Et frit, godt og nært sundhedsvæsen er en vigtig del af vores velfærdssamfund. Det giver en tryghed, som den her regering vil værne om og bygge på. Omsorgen er der desværre ikke altid tid til i dag, for der er for travlt i det danske sundhedsvæsen.

Vi skal give patienterne en tryg og kompetent behandling. Og vi skal give sygeplejerskerne nogle bedre arbejdsvilkår og flere kollegaer. Derfor vil regeringen ansætte 1.000 flere sygeplejersker i Danmark. Vi foreslår, at der på finansloven øremærkes næsten en milliard kroner de næste to år, så vi kan få 1.000 flere sygeplejersker.

Vi skal skrue op på flere områder, for at få flere sygeplejersker. Vi skal gøre det attraktivt for jer, der er uddannet sygeplejerske, men har valgt jobbet fra, at komme tilbage til faget. Vi skal give jer lysten tilbage.

Til jer sygeplejersker, der gav op, fordi I ikke kunne følge med det hidsige tempo. Og til jer, der har skåret ned på jeres timer, fordi arbejdspresset var for meget, kan vi sige, at nu bliver I flere, og vi har brug for jer. Vi håber, I vil vende tilbage. For regeringen vil prioritere velfærden.

Og meget vigtigt, så skal vi have uddannet flere. Som uddannelses- og forskningsminister vil jeg gøre mit for, at uddannede sygeplejersker kommer til at stå klar i løbet af årene, når Danmark får brug for dem.

Vi er heldigvis godt i gang. I år var der 230 flere pladser på sygeplejerskeuddannelserne end året før, og det er regeringens ambition at hæve antallet af pladser på sygeplejerskeuddannelserne endnu mere. Vi kan ikke gøre det alene, for der er brug for flere praktikpladser og det kommer vi til at gå i dialog med de relevante parter om. Og som det netop er offentliggjort, bliver der fra næste år i Herning oprettet en ny uddannelsesstation for 40 sygeplejerskestuderende.

Vi lægger også op til at droppe den tidligere regerings besparelser på uddannelse, så der kommer ro på økonomien på uddannelsesstederne. Så der er luft til at skabe endnu bedre uddannelser med undervisning af høj kvalitet, stærke fællesskaber og tillidsfulde relationer mellem undervisere og studerende. Det vil gøre sygeplejerskeuddannelsen mere attraktiv og forhåbentlig tiltrække endnu flere ansøgere.

Annonce
Ane Halsboe-Larsen, Socialdemokratiet,
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Læserbrev

Odeon. Jeg håber, at sandheden kommer frem

Læserbrev: Det glæder mig at læse, at borgmester Peter Rahbæk Juul (S) nu også bakker op om en forklaring fra Odeon i forbindelse med aflysningen af den eksilkinesiske dansetrup Shen Yun. Forhåbentlig kan vi nu endelig kan få en afklaring på, hvilken af de forskellige forklaringer Odeon ønsker at holde fast i, om der rent faktisk er hold i én af disse forklaringer, eller om Kinas håndlangere virkelig har fået slået deres klo i Odeon. Borgmesteren har tidligere givet udtryk for, at byråd og myndighed skal passe på med at stikke deres lange næse i en privat virksomhed og deres forretning. Men når selvsamme virksomhed er ejet og betalt af byens borgere og har indgået en driftsaftale med Odense Kommune, er det en anden sag. Med dén aftale har Odeon nemlig forpligtet sig til at overholde Odense Kommunes kulturpolitik, ”Med odenseanerne i centrum. Kunst- og kulturliv som storbygenerator”, som tager udgangspunkt i følgende; beriger, udfordrer og skærper odenseanerne gennem hele livet; bidrager til odenseanernes livskvalitet, trivsel og udfoldelsesmuligheder inden for kunst og kultur og; skaber fællesskaber mellem mennesker og sammenhængskraft i byen. Ydermere skal ‘...kunst- og kulturlivet i Odense være relevant for sit publikum’ samt …’berige og bidrage med kant og refleksion til odenseanerne og byens gæster.’ Uanset af hvilke årsager Odeon begrunder aflysningen af Shen Yun med, mener jeg ikke, at de har levet op til deres aftale. Og det ser jeg som et kæmpe troværdighedsproblem - for Odeon selv, vores by, borgere og besøgende. Men især for Odense set i et internationalt perspektiv. Jeg håber, at sandheden ser dagens lys, så vi alle fremadrettet kan være forvisset om, at i Odense er der rum for alle former for kunst og kultur.

Odense For abonnenter

Odense Kommune erkender svigt: Spejlglat vej skulle have været saltet længe inden dødsulykke

Annonce