Annonce
Læserbrev

Debat: Vi vælgere har talt

Mit parti mistede regeringsmagten, selvom vi fik ni nye mandater.

Dansk Folkeparties kærnevælgere er almindelige medborgere med kant til begge sider. Ryger meget, drikker meget, men er som regel i arbejde. Flittige mennesker. At DF har bejlet med Mette Frederiksen, har amputeret det meste af DF. Det vil med sikkerhed blive bedre med DF ved næste folketingsvalg om fire år.

Radikale og de helt røde partier har ikke patent på goder til vore børn og gamle. Stort set alle danskere mener det samme, men med en voldsom overdrivelse, giver det varme stole og en god fast løn i mange år.

Mit håb for Danmark i nuet og i de kommende generationer, er at vi stadig forbliver lykkelige med fokus på de næste mange årtier. At vi lader dem være i fred, der er tossede nok til at arbejde døgnet rundt og tjene millioner i nye eksportprodukter trods kritik fra de yderste røde, der i deres uvidenhed gerne vil have meget større sociale goder, men ikke har tanker og evne til, hvor pengene skal komme fra, og slet ikke vil lade aktive eksportvirksomheder være i økonomisk fred.

Nu vil jeg have min kaffe og ostemad, og jeg glæder mig til at læse fynske aviser de næste mange dage. Jo, jo, jeg holder også en landsdækkende avis. Ser tv, og klarer mit hoved og tanker med vigtige gåture og snak med hunden.

Annonce
Finn Wagner skriver om valget til Folketinget. Arkivfoto
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

En livsingrediens, du ikke må f**** med

Det var blevet mørkt, da de to ladvogne endelig kørte afsted - fyldt med alskens indbo. Stumtjeneren, skænken, lænestolen og alt det andet habbengut, der vidnede om, at et liv engang var blevet levet med tingene. Huset, som tingene kom fra, var lige så mørk som aftenen. Jeg har set husets to gamle beboere mange gange. Sludret med dem om campingvognen, ferien sydpå og julefrokosten i pensionistklubben. Om længslen efter besøgene, der pludselig stoppede – og sorgen over det. ”Hvorfor?”, hang altid tungt i luften. En dag var kvinden væk. Demensen havde taget hende, sagde nogle. Længe efter konen forsvandt, så jeg manden gå alene frem og tilbage på vejen. Han så fortabt og trist ud. Ensom. I stedet for at tage kontakt til den gamle mand, begyndte jeg at ”gemme” mig, når jeg så ham. Bag min telefon, mit pandehår eller mælken, der i raketfart skulle på køl. For jeg har jo virkelig travlt, ikk’? Åbenbart alt for meget om ørerne til at give den gamle mand fem minutter af min tid (for hvad nu, hvis han, ligesom Fakta, gerne ville have, at jeg blev lidt længere?). Dét var der altså ikke tid tid. Nu er manden også væk. Det har han været et godt stykke tid. Jeg har taget mig selv i at hold øje med, om han kom forbi min vindue. Det gjorde han ikke. Mon han er død lige som livet i huset? Er han kommet på plejehjem? Er der overhovedet andre end mig, der har bemærket, at han er væk? Jeg ville ønske, at jeg kunne spole tiden tilbage. At jeg havde taget hovedet ud af r**** og talt med min næsten nabo, som jeg gjorde for år tilbage. For hvad er egentlig mere vigtigt end, at vi ser hinanden og tager os tid til hinanden? Relationer er det vigtigste i verden. Det er dem, der er med til at holde ensomheden fra døren. Relationer får os til at føle os i live. Studier viser faktisk, at det skærer år af vores levetid, hvis vi ikke er en del af relationer. Det tomme hus og møblerne på vognenes lad fik mig for alvor til at vende blikket mod en af mine relationer, hvor mørket er ved at falde på. Det fik mit til at tænke på, hvordan tid er en livsingrediens, vi ikke må f**** med. En dag har vi ikke mere tid at give af. Vi skal sænke farten og lade være med at spilde tiden på at brokke os over vejret eller lørdagens genudsendelser på tv. Tidsspilde er det også at bære nag, være vrede over fortiden, at kæmpe for at få ret eller for at ændre andre. Vi skal give hinanden vores (nu)tid. Være sammen med de mennesker, vi holder af. Tale med hinanden – naboen, forældre, kassedamen, ens børn, taxichaufføren, venner. Give hinanden kys, kram og komplimenter. Hver dag. Dét er en god måde at bruge tiden på.

Annonce