Annonce
Debat

Debat: Vi skal ikke ende som Kina - Overvågningssamfund bliver en glidebane

Overvågning. Tage Jensen, Vester Skerninge, er en flittig læserbrevskribent og sikkert også en flittig avislæser. I avisen Danmark 9/10 kunne vi alle læse om den indtil nu ultimative overvågning, der finder sted i Kina.

Kina-eksperten Christina Boutrup (C.B.) har en interessant artikel om nye teknologiske løsninger, der allerede nu afprøves i Kina, de spænder fra det helt fremragende til det skræmmende. Og ”Lige om lidt rammer det Danmark”, skriver hun.

Eksempelvis bruges i Kina ansigtsgenkendelse. Flere lufthavne benytter sig af det, og som betalingsmulighed anvendes det i visse supermarkeder og undergrundsbaner.

Et andet eksempel, C.B. nævner, er et firma, der har lavet et kamera, som filmer skoleelever og registrerer, hvordan børnene agerer, om de er med i undervisningen eller sidder og sover. Eleverne får point baseret på, hvor aktive de er i timerne.

C.B. skriver, at hun nylig har talt med en mand, der arbejder med betalingssystemer i Danmark. Han vil til en begyndelse introducere ansigtsgenkendelse som en betalingsmulighed på nogle festivaler i løbet af næste år!

Jo, det kommer stille snigende, måske endog som i Kina, uden at folk ved det. Det er muligt, at Tage Jensen og alle andre ”med rent mel i posen” ikke har noget imod videokameraer på ethvert gadehjørne.

De radikale stiller sig som mange andre borgere tvivlende overfor den ukritiske brug af yderligere overvågning på offentlige steder.

Måske kan en skræmmende artikel som ovennævnte gøre overvågningstilhængere opmærksomme på beskrivelsen af den glidebane, vi kan være på vej ned af.

Lad politiet rådgive politikerne i beslutningerne om, hvor det vil være relevant med overvågning og visitationszoner. Politiet har dog en vis erfaring på det punkt!

Et overvågningssamfund som det kinesiske er der vel ingen, der ønsker i Danmark?

Annonce
Foto: Rune Evensen/Ritzau Scanpix
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Parti går i folketingssalen for at få bygget ny jernbane to år tidligere

Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce