Annonce
Debat

Debat: Vi skal have lokalt forankrede medier – også efter Corona-krisen

Medier: Vi skal have lokalt forankrede medier – også efter corona-krisen. Vi står med corona-krisen lige nu i en situation, som påvirker alle dele af samfundet. Det optager regeringen at komme så hurtigt og smertefrit igennem denne alvorlige situation som muligt.

Britt Bager foreslår 22. marts, at vi bruger de cirka 25 millioner kroner fra en pulje til distriktsblade og ugeaviser fra den gamle regerings medieaftale til at hjælpe lokalaviserne med at afbøde de problemer, coronakrisen giver dem. Desværre må jeg oplyse ordføreren om, at disse penge ikke findes. Vi har allerede i efteråret 2019 sat pengene i spil til de regionale og lokale medier for at imødegå reduktioner i deres mediestøtte i 2020.

Regeringen er meget bevidst om de negative konsekvenser, som corona-virussen har medført både økonomisk og samfundsmæssigt, og vi er opsatte på at gøre mest muligt for at afbøde skaderne. Derfor har vi igangsat omfattende økonomiske tiltag, der skal hjælpe virksomheder og medarbejdere på tværs af alle brancher.

Det er også noget, jeg håber kan komme de danske medier, der måtte være i vanskeligheder, til gode. Kulturministeriet er desuden i dialog med lokalmedierne og Danske Medier om de særlige udfordringer for de trykte medier.”

Joy Mogensen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce