Annonce
Debat

Debat: Vi kommer alle til at betale ekstra for ingenting i denne tid

Karl Magnus Bidstrup, byrådsmedlem (S). PR-foto

Læserbrev: Anders Retz Johansson mener, at det vil være retfærdigt, hvis kommunen eftergiver egenbetaling, nu hvor næsten ingen børn går i børnehave. Det kan jeg sådan set godt forstå. Så skal vi bare lige finde 2,8 millioner kroner om måneden, som forældre betaler i tilskud til børnehusene samt 800.000 kroner til dagplejerne.

Hvis vi skal eftergive de penge kommunalt, så skal vi i Børne- og Ungeudvalget finde de penge andre steder. Og bare lige for at tage et eksempel på det, så vil en måneds eftergivelse af brugerbetaling koste os tre års klippekorts ordning til SFO, som vi netop har afsat ved årets budget.

Eller også skal vi finde pengene ved en skattestigning. Dog kan vores kommuneskat ikke stige mere, så det vil blive på grundskylden. Det tror jeg ikke, De Konservative vil være med til heller.

Eller også kan vi i sidste ende opsige pædagoger for 2,8 millioner og håbe på, at nedlukningen varer længere tid end deres opsigelsesvarsler. Og så skal vi ikke regne på de omkostninger, som det vil medføre i udgifter til overførselsydelser.

Men derfor forstår jeg da godt, at det må være utrolig frustrerende at have sine børn hjemme samtidig med, at man betaler til en daginstitution, man ikke bruger. Men det er bare en særlig tid.

Vi betaler kontingent til sport- og idrætsaktiviteter, som vi ikke bruger. Vi betaler for madordninger, som vi ikke ser skyggen af. Og vi køber kulturaktiviteter, som vi måske aldrig kommer til at benytte os af. Sådan er det i denne tid. Vi betaler for ingenting, så der er så normal en verden at vende tilbage til, når coronaen slipper sit tag i samfundet.


Vi betaler for ingenting, så der er så normal en verden at vende tilbage til, når coronaen slipper sit tag i samfundet.


Og det er jeg sådan set rigtig godt tilfreds med. Det er i min optik det modsatte af smålighed. Det er stor- og samfundssind.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce