Annonce
Debat

Debat: Vi kan ikke løse alt med skilte, chikaner eller "bump"

Lokaldebat: Som Formand for Teknik- og Miljøudvalget er det meget positivt at mærke, hvordan rigtig mange borgere i vores hovedbyer og landdistrikt engagerer sig i det store område for trafiksikkerhed. I en kommune som vores, hvor vi både har et stort landdistrikt med lange og åbne landeveje og byer med både skoler, øget trafik og butikker/virksomhedsdrivende, så er der rigtig meget at tage højde for sammen med en smidig mobilitet.

Når vi ser på uheldsstatistikken i vores kommune og særligt på de uheld, hvor der sker personskade eller hvor nogen tragisk mister livet, så er alkohol sammen med den høje fart en ret nedslående, men også en klar årsag bag uheldene.

Jeg kan forsikre, at alle de gode og relevante henvendelser, der kommer fra borgere/lokalråd, bliver hørt, og at de tages med i den samlede, men også nødvendige prioritering af trafiksikkerhed i vores kommune i samarbejde med politiet. Vi kan dog ikke løse alt med skilte, chikaner eller "bump" – vi må ikke glemme at arbejde fokuseret med adfærd, vaner og hastighed, hvilket jeg savner som en del af debatten.

Annonce


Det er også mit synspunkt, at vi hver især har et ansvar - vi skal lade bilen stå noget mere, så vi kan cykle sammen med vores børn, selv bruge den cykelhjelm, huske de skriggule refleksjakker.

Anders Thingholm (K), formand for Teknik- og Miljøudvalget


Det er også mit synspunkt, at vi hver især har et ansvar - vi skal lade bilen stå noget mere, så vi kan cykle sammen med vores børn, selv bruge den cykelhjelm, huske de skriggule refleksjakker. Vores indsats i grundskolen, og dermed den forebyggende indsats, kan også gøres meget bedre. De unge knallertkørere, de kommende unge bilister, skal have virkeligheden tæt på og ikke møde "løftede pegefingre" eller halvtunge foredrag.

Når det er sagt, så har vi strækninger, kryds, der kalder på en indsats, og som vi skal finde økonomi til – det synes jeg også, vi gør og har vist med de seneste års budgetter, men jeg håber - det vil jeg i hvert fald arbejde for - at vi kan øge vores midler til at arbejde med og for trafiksikkerheden.

Annonce
Odense For abonnenter

Nyt notat afslører dyb frustration i specialenhed mod bander: Kriminelle går under jorden, men kan beholde kontanthjælpen

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

Kæmpe solcellepark til 78 millioner bliver taget i brug om få dage: - Vi forventer, at varmeprisen falder med ti procent

Annonce