Annonce
Nordfyn

Debat: Vi har en opgave foran os i forhold til vådområder

Debat: På baggrund af drøftelser i Teknik- og Miljøudvalget og Det Grønne Råd blev det besluttet, at Nordfyns kommune torsdag den 9. maj, inviterede til åbent temamøde i forhold til vådområder - ikke mindst for relevante lodsejere. Jeg var glad for at se de mange, der var mødt op i Skamby Multihus, selv om der selvfølgelig også kunne have været langt flere.

Som kommune har vi, i lighed med landets øvrige, en bunden opgave, som vi skal videre med. Det kan ikke være en debat, hvorvidt vi skal eller ikke skal etablere vådområder. Landbrugspakken fra 2015 er vi forpligtet på - sammenlignet med mange af de andre fynske kommuner er vi bagud med gennemførelse af projekter.

For mig at se er det afgørende, ikke mindst for de relevante lodsejere, at vi kommer store skridt videre i processen, mens opgaven stadig er tæt på os i kommunalt regi, hvor dialogen, åbenheden og samarbejdet kan gå hånd i hånd. De økonomiske midler er der nu, og som lodsejer har man stor mulighed for at gøre sin indflydelse gældende.

Der var gode og informative oplæg fra både kommunens egen miljøadministration samt fra Assens Kommune, Centrovice, Oplandskonsulenterne og Landbrugsstyrelsen. Det er mit håb, at temamødet kan være med til at få ”kickstartet” en inddragende og konstruktiv proces - hverken politisk eller som kommune kan vi have interesse i andet.

Som lodsejer skal man vide, hvad man går ind til i forhold til et vådområde eller et minivådområde, der skal være fordele, og man skal fra kommunens side understøttes. Det vil jeg i hvert fald arbejde stærkt for og ud fra et ordentligt grundlag med data, så vi kan komme videre til størst mulig gavn for vores natur, vandmiljø og landbruget selv.

Annonce
Arkivfoto: Magnus Ørun Harkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce