Annonce
Kerteminde

Debat: Vi forventer, at kommunens medarbejdere er vakse

Læserdebat: Under overskriften "Vaks medarbejder sparer kommunen for to mio. kr." får avisen det til at lyde som noget enestående og fantastisk, at en kommunal ansat udfører sit kontrolarbejde af sociale ydelser.

Som borger og skatteyder er det såmænd blot, hvad vi forventer af vores offentligt ansatte – vakse eller ej!

Det forstemmende i artiklen er, at nogle af vore medborgere – bevidst eller ubevidst – snyder sig til uberettigede sociale ydelser – penge, som kunne bruges på tiltrængte områder i kommunen (eller blive i vores lommer).

Nu er det så konstateret, at det i 2019 blev til godt 2 millioner kroner, visse borgere havde snydt kommunekassen for.

Man sidder tilbage med et åbent spørgsmål? Hvad er det faktiske eller estimerede beløb kommunen, og dermed vi ’ærlige’ borgere bliver snydt for årligt?

Bør vi have flere vakse medarbejdere ansat i kontrolfunktionen?

Annonce
Henrik Winther Knudsen. Foto: Kim Rune
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Odense

23-årig havde været til fest: Politiet mangler oplysninger om dræbt ung mand på motorvejen

Leder For abonnenter

Bevar sjælen i byerne

Hver gang man fjerner et hus, fjerner man noget af sjælen, sagde socialdemokraten Anders W. Berthelsen til avisen tidligere på ugen, mens han travede rundt i Hunderup-kvarteret i Odense sammen med en journalist for at kigge på en række af de matrikler, hvor gamle villaer er blevet revet ned til fordel for nybyggeri. Berthelsen har ret: Der forsvinder noget af et kvarters sjæl, når man river en epoke-typisk bygning ned i et kvarter for at erstatte den med et nymodens byggeri. Derfor er det klogt, at de fynske lokalpolitikere beslutter sig for at gennemføre bevarende lokalplaner for kvarterer og bydele, hvor man ønsker at bevare et særligt arkitektonisk udtryk. Det gælder både i Hunderup-kvarteret og i andre boligområder i Odense og på Fyn. Diskussionen om at bevare bygninger drejer sig nemlig ikke blot om nedrivning af gamle villaer i det fornemme Hunderup-kvarter. Det drejer sig også om Gerthasminde og om Møllers Villaby i Odense, og det drejer sig om dusinvis af bymiljøer i Faaborg, i Assens, i Svendborg, ja, i stort set alle de fynske byer. For i langt de fleste byer, landsbyer og bydele findes der karakteristiske bygninger eller kvarterer, som er værd at bevare. Bevares: Vores byer er ikke museer. Derfor er det ikke alle udhuse, cykelskure og parcelhuse, der partout skal bevares for eftertiden, for vores byer skal være levende og kunne udvikle sig i takt med tiden og behovet. En levende by betyder imidlertid ikke, at man som boligejer skal kunne rive bygninger ned efter forgodtbefindende. Tværtimod: I en levende by udviser man respekt for byen, for historien. For dens sjæl. De nedrivninger og nybygninger, som blev nævnt i avisen tidligere på ugen, var markante eksempler på, at det er nødvendigt at skærpe bevaringskravene i Hunderup-kvarteret. Derfor vil det være klogt at gennemføre en bevarende lokalplan i rigmandskvarteret, ligesom det vil være klogt at se på bevaringsindsatsen i andre områder i Odense og i de andre fynske byer. For vi skal have sjælen med. Også i vores byer.

Annonce