Annonce
Sydfyn

Debat: Vi er ikke utrygge trods ballade på Oure Efterskole

Arkivfoto: Langeland Kommune

Læserbrev: Vi er om nogen nærmeste nabo til hele skolekomplekset i Oure og har været det siden starten i 1987.

På tre sider af vores matrikel bor der elever. Der kan meget vel i tiden, der er gået, have boet mere end 1000 forskellige elever, hvad enten det har været højskole- eller efterskoleelever.

Alle disse unge mennesker er sikkert ligeså forskellige som alle andre unge, men det helt overordnede billede er, at de er udadvendte, høflige, glade – og morgenfriske. De oplever Østervangen, hvor vi bor, som så tryg, at de benytter stier, fortove og veje som opholdsareal, spiller bold, løber eller blot slentrer, som kun unge mennesker kan. Men det ved vi, så vi passer på dem.

En gang imellem oplever vi høj musik, men hvis ikke det er i den alder, man skal give den gas, hvornår skal det så være? Igennem de mere end 30 år der er gået, har der naturligvis været et par enkelte sager, som jeg har vendt med skolens ledelse, og vi har hver gang fundet en hurtig løsning.

Så vi er på ingen måde utrygge, og vi er slet ikke nervøse for, om skolens ledelse tager professionelt hånd om den meget kedelige hændelse, som vi alene har læst om.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Lige nu: Motorvej spærret i retning mod Fyn

Leder For abonnenter

Spar sammen, OB

Odense Kommune skal stå fast over for fodboldklubben OB i sagen om en renovering af Odense Stadion. For det bør ikke være Odenses skatteborgere, der skal betale for, at byens og øens største fodboldklub får et bedre stadion at spille på. Det bør klubben og dens ejerkreds selv bekoste. Spørgsmålet om en renovering af Odense Stadion er nok engang blevet aktuelt, fordi OB sammen med de øvrige superliga-klubber, Divisionsforeningen og Dansk Boldspilunion har besluttet, at alle superliga-stadioner fra 2028 er udstyret med fuldt overdækkede tribuner. Det er en fin beslutning, som vil give bedre forhold for klubbernes tilskuere, så man på længere sigt forhåbentlig kan tiltrække flere tilskuere og dermed tjene flere penge. Det er imidlertid ikke Odense Kommunes opgave at sørge for, at erhvervsvirksomheder får bedre fysiske rammer at udøve deres virksomhed i. Odense Kommune skal skabe gode rammevilkår for kommunens virksomhederne i almindelighed, men kommunen skal ikke bruge sine sparsomme skattekroner på at forbedre hverken robotproducenters, gartneriers eller fodboldklubbers ydre rammer. Det må virksomhederne selv klare. Ejerforholdene af Odense Stadion er i dag mildt sagt noget rod. Odense Kommune ejer tre tribuner på stadion, mens en ejerkreds af bestyrelsesmedlemmer i Odense Sport & Event ejer den fjerde, og det skaber helt naturlige tvister mellem de forskellige ejeres forskellige ønsker. Derfor vil det være klogt, hvis man får skilt den kommunale økonomi fra den private virksomhed OB’s interesser fra hinanden. Det vil være til gavn for OB, for Odense Stadion og for Odense Kommune – og for de odenseanske skatteydere. Derfor vil det være klogt, at OB og ejerkredsen bag klubben begynder at spare sammen, så man på et snarligt tidspunkt kan købe stadion af kommunen. På den måde kan man engang i fremtiden, måske allerede inden 2028, få lejlighed til at gennemføre alle de udvidelser og forbedringer af Odense Stadion, som man har lyst og råd til og dermed være med til at skabe grundlag for at høste gevinster ved fremtidige sejre. Så spar endelig sammen, OB. Og begynd hellere i dag end i morgen.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Faaborg-Midtfyn

Gymnasielærer anholdt i London efter at have lænket sig til olietønde: Nu vil han arrangere klimadag

Annonce