Annonce
Kerteminde

Debat: - Vi er ekstremt stolte af ældremaden

Britt Pedersen (S) er stolt af den madordning, som Kerteminde Kommune har, hvor centralkøkkenet året rundt leverer maden varm. Arkivfoto: Ole Friis
Annonce

Læserbrev: Hvor er jeg glad for, at der er borgere, endda uden for kommunen, der stiller spørgsmål til vores produktion af mad til de ældre i vores kommune. Det er nemlig en ordning, vi er ekstremt stolte af.

Alle borgere i Kerteminde, der er visiteret til ordningen i dag og i fremtiden, vil kunne få leveret et varmt måltid mad og frisksmurt smørrebrød lavet i vores storkøkken på Lindhøj Plejecenter.


Hvor er jeg glad for at der er borgere, endda uden for kommunen, der stiller spørgsmål til vores produktion af mad til de ældre i vores kommune. Det er nemlig en ordning, vi er ekstremt stolte af.

Uddrag fra læserbrev


De producerer til alle vores plejehjem og alle borgere, der bor i eget hjem. Det bliver lavet og leveret alle dage året rundt. Det skal altså ikke genopvarmes, men bliver leveret ved middagstid hver dag. Det bliver leveret af chauffører, der også lige tager et tjek på, om borgeren har det godt og er ved godt mod. Det er trygt.

Rigtig mange borgere har sygdomme, som giver intolerance for forskellige fødevarer eller borgere, der er småt spisende for eksempel. Det kan vi også tilgodese. Hvis borgeren har været indlagt og bliver udskrevet, så leverer vi mad med få timers varsel.

Vi har personale i vores køkken, der er utroligt dedikerede i forhold deres faglighed og sætter en ære i, at maden altid er veltillavet.

Til spørgsmålet, om vi dog ikke bare kunne lave maden på vores plejecentre og lade beboerne deltage i det. Det ville kræve en endnu større investering end den, vi har sat af til storkøkken, og fakta er. at beboerne ikke må deltage i at lave mad. De må ikke engang have adgang til et fælles køleskab. Fødevarestyrelsen har nogle meget strenge krav til både køkkener og fremstilling af maden, så det er desværre ikke en mulighed.

Vi ville også i vores lille kommune få det problem, at de borgere der ikke bor på plejehjem, ville være afskåret fra et varmt måltid mad leveret hver dag. Deres alternativ ville være kølemad. Et storkøkken i kommunalt regi, der kun skulle levere til hjemmeboende borgere ville være ekstremt dyrt og derfor ville levering og leverandør enten være en anden kommune eller en privat leverandør.

Så jeg er helt klart meget glad for den løsning, vi har valgt i Kerteminde. Den tilgodeser alle ældre i kommunen bedst.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

Fynsk professor støtter nye mundbindskrav: - Men vi ved ikke helt, hvor meget det hjælper

Danmark

Krav, undtagelser og straf: Her er alt, du bør vide om reglerne om mundbind

Fyn

Der er mundbind nok: Dagligvarebutikker i Odense er klar til nye restriktioner

Annonce