Annonce
forside

Debat: Venstre og Konservative giver Ærø en hjælpende hånd med finansloven

Læserbrev: Så er finansloven endelig landet efter mange dage og nætters arbejde. Også denne gang er Ærø kommet med på finansloven.

Ærø har mange unikke perler, som også denne gang har fået støtte. Det gælder blandt andet Motorfabrikken Marstal, hvor tre driftige kvinder har forvandlet den gamle fabrik til et innovativt maritimt iværksætterhus. Også udvidelsen af Søby Havn er med. De modtager 75 mio. over de næste tre år. Samtidig giver vi med finansloven 10 millioner kroner årligt i både 2019 og 2020 til Læsø, Samsø og Ærø. Det glæder os, for sådan hjælper vi med at skabe god vækst og arbejdspladser på øerne.

Annonce

Men det er ikke kun i finanslovsforhandlingerne, at Venstre og Konservative har arbejdet for at skabe bedre betingelser for vækst og udvikling på Ærø. I forbindelse med udligningen mellem kommunerne i Danmark, har regeringen givet Ærø kompensation i form af en overgangsordning, så øen ikke rammes unødigt hårdt af den nye opgørelsesmetode for ældreudgifter.

Ærø er et enestående naturområde. Det skal vi både nyde og passe på. Med moderniseringen af planloven er der åbnet op for, at Ærø evt. kan udstykke nye sommerhusområder. Øen har ligeledes fået glæde af lavere færgetakster og det forhøjede pendlerfradrag i området, ligesom navigationsskolen har fået en hjælpende hånd. På den måde sikrer vi, at det bliver endnu mere attraktivt at bo og leve på Ærø.

Det vil Venstre og Konservative fortsat kæmpe for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Ulovligt ifølge revisor: Konkursramt advokatfirma lånte penge i velgørenhedsfond

Leder For abonnenter

Tabet af tillid

Det er ikke bare ærgerligt, at døren fra nu af er låst af om aftenen på Ringe Bibliotek. Det er også urimeligt for flertallet af brugere. Alligevel er det en naturlig konsekvens, efter at stedet gennem nogen tid har været udsat for hærværk i et omfang, der er uden for det, der betegnes som god opførsel. God opførsel er ellers, hvad man burde kunne forvente, når kommunen tilbyder borgerne at komme gratis i kontakt med computerudstyr og bøger til udlån efter normal lukketid. En ekstra service, som det ikke er rimeligt, at flertallet skal udelukkes fra, fordi et mindretal vælger at misbruge den tillid, kommunen har lagt til grund for ordningen. At tillid bliver misbrugt rækker imidlertid ud over bibliotekets vægge. Tillid er nemlig den lim, der får samfundet til at hænge sammen. Tillid står mellem linjerne. Det er det selvfølgelige i, at man passer på hinanden og på ting - uanset om det er éns egne ting eller nogle, man får stillet til rådighed som f.eks. et møbleret bibliotek. Det er svært at se nogen have noget imod idéen om det aftenåbne bibliotek. På alle måder må det være attraktivt for borgere i Ringe at kunne bruge biblioteket, når det passer dem bedst - uanset om de tilhører dem, der gerne vil vide mere, eller dem der keder sig og savner et sted at være. Da biblioteket er ubemandet, koster det intet at drive ud over tilliden til brugernes gode opførsel. Når biblioteket i Ringe fremover er aflåst om aftenen, er det derfor ikke bare ærgerligt og urimeligt. Det er også trist, for det er et symbol på afviklingen af en åbenhed, som vores samfund i årevis har brystet sig af, og som adskiller sig fra andre samfund, der ikke tør nøjes med at bygge på tillid men er nødt til at gøre sig afhængig af dens modsætning - kontrollen. Kontrol koster. Det værste ved den er dog, at lige så let, den er at indføre, lige så lang tid tager det at genopbygge den tillid, der er gået tabt.

Annonce