Annonce
forside

Debat: Venstre og Konservative giver Ærø en hjælpende hånd med finansloven

Læserbrev: Så er finansloven endelig landet efter mange dage og nætters arbejde. Også denne gang er Ærø kommet med på finansloven.

Ærø har mange unikke perler, som også denne gang har fået støtte. Det gælder blandt andet Motorfabrikken Marstal, hvor tre driftige kvinder har forvandlet den gamle fabrik til et innovativt maritimt iværksætterhus. Også udvidelsen af Søby Havn er med. De modtager 75 mio. over de næste tre år. Samtidig giver vi med finansloven 10 millioner kroner årligt i både 2019 og 2020 til Læsø, Samsø og Ærø. Det glæder os, for sådan hjælper vi med at skabe god vækst og arbejdspladser på øerne.

Annonce

Men det er ikke kun i finanslovsforhandlingerne, at Venstre og Konservative har arbejdet for at skabe bedre betingelser for vækst og udvikling på Ærø. I forbindelse med udligningen mellem kommunerne i Danmark, har regeringen givet Ærø kompensation i form af en overgangsordning, så øen ikke rammes unødigt hårdt af den nye opgørelsesmetode for ældreudgifter.

Ærø er et enestående naturområde. Det skal vi både nyde og passe på. Med moderniseringen af planloven er der åbnet op for, at Ærø evt. kan udstykke nye sommerhusområder. Øen har ligeledes fået glæde af lavere færgetakster og det forhøjede pendlerfradrag i området, ligesom navigationsskolen har fået en hjælpende hånd. På den måde sikrer vi, at det bliver endnu mere attraktivt at bo og leve på Ærø.

Det vil Venstre og Konservative fortsat kæmpe for.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce