Annonce
Debat

Debat: Ved busstoppestedet

Annonce

Synspunkt: Ved busstoppestedet overhørte jeg en samtale, som to mænd var i gang med. Der var god tid, for busserne kører ikke så tit om aftenen. Jeg stod tæt på og kunne ikke undgå at følge samtalen. Lad mig kalde dem for A og B.

A: Jeg læste i avisen, at Peter Rahbæk Juel mangler en masse penge til alt det, han vil gennemføre i Odense. Det var både vuggestuer, skoler, plejehjem og en masse renoveringer.

B: Plejehjem? Vi solgte da lige Hjallese Plejecenter for godt et år siden, men det var nok en fejlberegning. De burde da vide, hvor mange gamle vi er i byen. Sagde han noget om letbanens etape 2?

A:Nej, det nævnte han ikke, men nu sælger han Fjernvarme Fyn for 1 milliard kr. så der kan komme penge i kassen. Flere af forvaltningerne kan ikke holde budgetterne.

B: Kan man bare sælge fjernvarmen? Hvis kommunen vil sælge, skal de betale en afgift til staten på 40 % og så er der jo det mindre. Så er der pludselig kun 600 millioner kr. tilbage. Og hvad så, når de penge er brugt. Hvem vil han i øvrigt sælge til?

A: Det er der flere, der vil købe, men han vil kun sælge til Administration Fyn.

B: Administration Fyn. Er det da ikke os selv, som ejer det? Kan man sælge til sig selv? Har vi så stor en pose penge i det selskab? Så stiger prisen på varmen nok igen.

A: Nej, varmeprisen skal være det samme, alt andet lige.

B: Det der, ”alt andet lige” det er det rene elastik. Administration Fyn skal vel have forrentet den milliard? Det er jo et forbrugerejet selskab, så vores repræsentantskab skal vel godkende handlen.

A: Nej, det er en ren formsag.

B: Gad vide, om der så bliver penge til de driftsunderskud, som letbanens etape 1 og 2 kommer til at køre med. Det beløber sig alene til 160 millioner kr. om året.

A: Ja, det er godt nok mange penge, og så er der endda kalkuleret med, at der skal nedlægges flere af de nuværende busruter!

B: El-busser skulle være noget billigere. I Ålborg er de ved at indføre el-busser i separate busbaner og til helt andre omkostninger end letbanen. Specialister mener, at det er fremtiden. De kan køre på almindelige veje, så man skal ikke forstærke broer og flytte alle installationerne i de veje, hvor de skal køre. I Malmø kører der allerede mange.

A: Har du ellers gjort op, hvor du vil sætte dit kryds til kommunevalget næste år?

B: Nej, men det bliver nok ikke så svært at vælge.

A: Nå, der kommer den bus, jeg skal med. Gad vide, om den rute findes næste år? Ka' du ha' det.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Offer for knivstik i Munkebo er død: 29-årig mand sigtes for drab

Sydfyn For abonnenter

Pendlere på Svendborgbanen til politikere: Få styr på det her

Kerteminde

Drabssigtet erkender at have stukket med kniv: Det var nødværge

Annonce