Annonce
Debat

Debat: Vær ærlige, aktiveringen er altså rettet mod indvandrer-kvinderne

Annonce

Regeringen foreslår nu, at indvandrere på overførelsesindkomst skal i aktivering 37 timer om ugen.

Alt for mange i gruppen – ikke mindst kvinderne – er håbløst langt væk fra arbejdsmarkedet. Ifølge de seneste tal fra ministeriet er det i dag kun 36 procent af målgruppen som i dag sendes i forløb, eksempelvis virksomhedspraktik. Det er skadeligt for integrationen, det er dyrt for samfundet og det skaber problemer, som går i arv til de næste generationer. Derfor skal der gøres en indsats for at bryde den dårlige spiral. Og det skal gå hurtigt og gerne være effektivt.

Helt per automatik råber Det Radikale Venstre og Enhedslisten selvfølgelig op over, at forslaget er udtryk for diskrimination. Det er jo åbenlyst, at tiltaget er rettet mod en bestemt befolkningsgruppe.

Lad os være ærlige: Selvfølgelig er tiltaget rettet mod en bestemt gruppe - som er kendetegnet ved en bestemt etnicitet. For det er den gruppe, som vi har en udfordring med. Det er den gruppe, som vi er nødt til at få integreret i samfundet, hvis vi vil undgå parallelsamfund, sociale problemer og tabte generationer langt ud i fremtiden.

De senere år er antallet af børn af danske forældre på kontanthjælp faldet fra 3.800 til 1.600 – men samtidig er børn af ikke-vestlige forældre på kontanthjælp steget fra 6.900 til 8.300.

Beskæftigelsesgabet mellem flygtninge/indvandrere og den øvrige befolkning er alt for stor. Og ikke-vestlige indvandrere er markant overpræsenteret på offentlig forsørgelse.

Fire ud af fem kvinder med dansk oprindelse - i den erhvervsaktive alder - er i arbejdsstyrken; mens det samme kun gælder for hver anden kvinde med indvandrerbaggrund. Ofte er årsagen, at mændene ikke tillader kvinderne at komme ud – begrundet i religiøse årsager. Men den sociale isolation, det dårlige kendskab til det danske samfund og alle de problemer det medfører går i arv til de næste generationer.

Dét er opskriften på ghetto-dannelse, en underklasse af indvandrere, dårlig integration og et splittet samfund. Er det virkelig dét som venstrefløjen ønsker?

Tør vi ikke tale om problemet og adressere vores indsats mod de grupper som har en særlig udfordring, så er der intet, der lykkes for os. Hvis ikke vi får indvandrere – og specielt kvinderne – ud i samfundet. Hvis ikke de lærer sproget og lærer samfundet at kende, så ødelægger vi integrationen også for de kommende generationer og skaber massive problemer både for de mennesker vi taber på gulvet og for samfundet som helhed.

Det er uværdigt for de berørte borgere og ødelæggende for samfundet, at venstrefløjen igen og igen prøver at blokere for nødvendige beslutninger.

Roya Moore
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Kerteminde

Smitten stiger i Fyns corona-hotspot - nu kommer det mobile testcenter: Se de tre steder, hvor du kan blive testet

Odense

Kampen mod fjernvarmesalg fortsætter: Ny forening gør klar til at tage sagen i retten

Annonce