x
Annonce
Nordfyn

Debat: Usympatisk politisk beslutning

Lokaldebat: Når borgmester Morten Andersen i avisen d. 20. februar spørger: Hvorfor skal man have billigere takst med teletaxa, bare fordi man er blevet pensionist? Så er jeg ganske enig. Der er ingen begrundelse for, at velfungerende pensionister skal have rabat, blot fordi de er blevet ældre.

For den "almindelige" pensionist, der ofte blot kan tage bilen og køre er det jo intet problem. Men for dem, der ikke længere har denne mulighed, er teletaxa en god nødløsning. Dette til trods for nogle af de vanskeligheder, der er med teletaxa. Men denne gruppe borgere har af naturlige grunde ikke samme mulighed som børn og unge, der kan få forældrene til at køre.

Det er denne – måske begrænsede gruppe – der er brug for at tilgodese.

Men det er naturligvis en legal – om end usympatisk – politisk beslutning at stavnsbinde de dårligst stillede borgere. Der måske i forvejen kan have ensomheden inde på livet. Dette såvel med teletaxas tidsmæssige som økonomiske begrænsninger.

Det kan fremdeles undre, at Nordfyns Kommune skulle være så ringe økonomisk stillet, at kilometerprisen skal være den dobbelte af sammenlignelige kommuner på Fyn.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Link til de nyeste corona-tal

Leder For abonnenter

Det er okay at være ufuldkommen - det er Mette Frederiksen også

Vi fejrer som bekendt påske, fordi Jesus, Guds søn, i disse dage for næsten 2000 år siden blev korsfæstet, døde, blev begravet - og på tredjedagen genopstod fra de døde. Påskedagene er derfor en fortælling om lidelse, smerte og død - og samtidig om det ufattelige, det guddommelige, det ophøjede. Påsken er imidlertid også ramme om noget såre menneskeligt, velkendt og jordnært; om disciplenes dårskab og svigefuldhed, deres misgreb og fejltrin, deres løgne, deres ufuldkommenhed. For Jesu disciple var fejlbarlige mennesker som os andre. De var kyniske og selviske, frygtsomme og troløse; de fornægtede ham, de stak af i rædsel, de tvivlede. Selv Jesus viste sig som et menneske, da angsten og afmagten og smerterne overmandede ham: "Min gud, min gud, hvorfor har du forladt mig", råbte han, da han hang på sit kors. På den måde binder påskedagene det guddommelige og det såre menneskelige sammen. De menneskelige svagheder, som du og jeg rummer, rummede Jesus og hans disciple også. Det, som du og jeg ikke magter, magtede Jesus og hans disciple heller ikke. For frygten er svær at bære, lidelsen er svær at bære, døden er svær at bære. Ikke mindst i disse tider. Påsken er tillige forræderiets tid. Om lidt forråder Judas sin kammerat. I den nattemørke Getsemane Have vil Judas gå hen til Jesus og kysse ham, give ham et judaskys, så de romerske legionærer kan anholde Guds søn og siden torturere og dræbe ham. De færreste af os har sendt et andet menneske i døden, men de fleste af os har ikke desto mindre svigtet et menneske, svigtet en tillid, snydt på vægten – og derfor kan fortællingen om Judas’ forræderi være genkendelig for mange af os. På søndag sker der noget ufatteligt: Jesus sætter sig ud over døden, genopstår fra de døde og bliver på den måde guddommelig. Inden da viser han og hans disciple sig som lige så ufuldkomne mennesker som alle os andre, statsminister Mette Frederiksen inklusive. Det giver en særlig ro for alle, uanset om man tror eller ej: At selv den, der er guddommelig, kan være ufuldkommen. Ligesom os andre.

Danmark

Live: Ikke alle skoler og daginstitutioner åbner efter påske

Nyborg

Ingen voldspil i år: Cyrano udsættes

Annonce