Annonce
Kerteminde

Debat: Undlad privatisering af Nordre Havnemole

Læserbrev: Har lige rundet Nordre Havnekaj og kom straks til at tænke på Leif Romsø, der bragte humoren ind i de politiske ”beslutninger”, med det fine billede af byrådsmedlemmerne siddende på Renæssance havnens alt for tætte pæle.

Netop det billede får man igen, når vi ser skelpælene til det areal, som er i udbud på Havnemolen. Her er pælene igen presset tæt sammen for at opnå størst økonomisk gevinst, men at det overhovedet kunne komme så vidt, er uforståeligt, og især når udstykningsplanen til de private parceller nærlæses.

Er der ikke et par ansvarlige repræsentanter i byrådet, der kan se hvilken livsvarig fejl, der her begås på dette helt unikke offentlige fællesareal - se nu at komme på banen, det er aldrig for sent at ændre kurs. (læs togfonden -omfartsvej - disse penge kunne vi godt bruge til omfartsvej i Kerteminde)

Havnearealet med Masterplanen i ryggen omtaler, at inspirationen er hentet fra Lillestranden, det er en af de helt store overdrivelser. Havneplanens udstykning er en ringgård med husfacader omkring, og et ”gårdmiljø” til parkering af biler, cykler, barnevogne og de nye voldsomme skraldespande.

Udbudsforløbet ligner også HU HEJ Sluseprojekt, hvor byen nærmede sig sin undergang. Dette er glemt og skrottet, men på samme vis kunne man på dette moleareal bede om et fornyet ideoplæg.

Det omtales, at siloen ikke passer ind i havnebilledet, men her kunne godt drages direkte parallel til fiskernes Isværk og Super Brugsens facadeudtryk og siges, at intet ville passe bedre end lige netop siloen. Vi beder til, at der prøves på ny at indarbejde den offentlige og folkelige Kerteminde sjæl i projektet.

Glem dette lukkede enklave areal, som foreligger i denne udgave af salgsmaterialet - og lad os alle i stedet arbejde på et siloprojekt, der ville kunne indeholde parkering i kælder, rådhus, samt andre offentlige institutioner, der kunne flyttes hertil. Endvidere boliger i højden, der ikke optager jordarealer. Herved vil vores fælles friarealer kunne bevares.

I al beskedenhed har jeg været projektinvolveret i Restaurant Marinaen, Kerteminde Sejlklub, Kerteminde Jollehavn, Kerteminde Vinterbadehus samt Restaurant Rudolf Mathis.

Annonce
Arkivfoto: Helle Nordström
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn For abonnenter

Kendt Odense-advokat i dobbeltrolle: Gav sig selv millionhonorar fra velgørenhedsfond

Annonce