Annonce
Nyborg

Debat: Unødvendigt at plante på Nyborg Vold

Det er ikke okay at plante og så på volden, mener botanisk forening. Foto: Kasper Riggelsen

Læserdebat: Nyborg Kommune vil gerne forbedre vilkårene for sommerfugle og andre insekter. Kommunen har sammen med Danmarks Naturfredningsforening (DN) indgået et partnerskab for at fremme insektlivet på Nyborg Slots Volde.

Der er til formålet omdelt en pjece, og der har været en artikel på fyens.dk, som opfordrer borgerne til at opgrave planter fra deres haver og donere dem til projektet, så de kan blive plantet ud på voldene.

Dansk Botanisk Forening synes, det er prisværdigt, at Nyborg Kommune og DN går sammen om at gøre Nyborg Volde mere insektrige. Vi kan fuldt ud tilslutte os, at man vil ændre slåningspraksis på voldene, så man i fremtiden fjerner det afslåede materiale, da det vil forbedre de lysåbne forhold, som urterne bedre kan trives i.

Annonce

Vi er til gengæld meget skeptiske overfor de foreslåede metoder med udplantning og såning af forskellige arter på voldene. Voldene har allerede i dag en meget artsrig flora, som har indfundet sig naturligt gennem århundreder.

Man vil derfor alene ved at ændre slåningsmetoden i løbet af få år forvente en stor fremgang i den allerede eksisterende flora og dermed også i antallet af insekter og sommerfugle. Det er derfor helt unødvendigt med supplerende plantning og såning.

Vi synes også, at det er et meget uheldigt signal at sende til borgerne, at det er okay at overføre planter fra haven til naturen. Langt de fleste planter i haverne er enten forædlede vilde planter eller planter, som ikke er hjemmehørende i den danske natur.

Voldene er ikke en have, området er blevet til et artsrigt overdrev, som burde være fredet, ligesom slottet er. Faktisk så indeholder voldene nok de mest artsrige overdrev i hele Nyborg Kommune.

Vi foreslår, at man ændrer projektet, så man nøjes med at ændre på driftsformen og dropper de unødvendige udplantninger og såninger. (forkortet, red)

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Professor efter omdiskuterede klimaanbefalinger: Færre biler giver nye muligheder i Odense

Odense For abonnenter

Kerteminde vogter miljøet i Odense Fjord: Er ikke med i ny gruppe, der vil redde fjorden

Kerteminde For abonnenter

Hvor tæt kan bådene pakkes på marinaen? - Arkitekten kender ikke meget til sejlsport, siger sejler

Annonce