Annonce
Debat

Debat: Unødvendige restriktioner kvæler foreningslivet

Debat: Idrætslivet og foreningslivet styrtbløder på grund af nedlukningen. Det bliver vi simpelthen nødt til at gøre noget ved. Vi anerkender naturligvis, at der skal være restriktioner, for at samfundet og idrætten kan åbne på en måde, der er sundhedsmæssig forsvarlig. Men de unødvendige restriktioner skal afskaffes. Ellers risikerer vi at forlænge den krise, som nedlukningen har kastet foreningslivet ud i.

Mai Mercado

Samlet set har Danmarks idrætsforeninger mistet knap 90.000 medlemmer i 2020. Det er ekstremt bekymrende. De frivillige idrætsforeninger er ikke bare vigtige for den enkeltes sundhed og livsudfoldelse. Idrætsforeningerne udgør også livsnerven i vores lokalsamfund. Det er her, vi mødes på tværs af samfundslag. Det er her, vi samles om alt det, som vi har tilfælles igennem sport og idræt. Hvis vi ikke gør noget, vil medlemmerne fortsætte med at fosse ud i 2021. Tænk, hvis der går flere år, før de kommer tilbage til idrætten. Eller hvis de helt bliver væk. Det ville være en katastrofe.


Annonce

Samlet set har Danmarks idrætsforeninger mistet knap 90.000 medlemmer i 2020. Det er ekstremt bekymrende.

Fra debatindlægget


Derfor skal der handles nu. For det første bør kravet om, at idrætsudøvere skal have et coronapas afskaffes i de fleste sammenhænge. Det giver mening at skulle fremvise et coronapas til en fodboldkamp eller andre store begivenheder - men ikke, når motionister for eksempel booker en bane i weekenden og logger sig ind med adgangskort til Nørre Aaby Hallen, hvor de har hele hallen for sig selv.

Her giver det ikke mening, at der skal stå en frivillig og tjekke coronapas. De frivillige bryder sig ikke om at skulle agere dørmand og tjekke coronapas/coronatest for idrætsudøverne. Det er ubehageligt, og det sætter dem i en skidt position. De kan heller ikke sidde og vente en hel dag på, at nogen måske booker en bane og dukker op.

For det andet skal 30 minutters-reglen for bordbookning afskaffes. Efter træning kan man godt lide en sodavand eller sandwich i hallens cafeteria. Men hvem booker lige bord 30 minutter efter kampen? Megen sport handler også om sociale relationer. De ryger altså i svinget. Det var ikke hensigten. Tredje halvleg er på lange stræk lige så vigtig som første og anden halvleg.

På et tidspunkt, hvor antallet af indlagte er markant lavere, end hvad regeringens eksperter spåede, giver det ingen mening at forsætte med disse to restriktioner, som kvæler idrætten. Vi risikerer, at foreningslivets krise bider sig fast og forvolder uoprettelig skade. Det må vi ikke lade ske.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Ikke til salg: Olav de Linde-direktør afviser grundejerforenings købstilbud af omstridt areal ved Åløkkeskoven

Annonce