Annonce
Sydfyn

Debat: Ulven kommer

John Arly Henriksen, Socialdemokratiet. Foto: Anders H. Jensen
Annonce

Læserbrev: Det er vist kendt for alle, at vores fælles klode ikke har det godt. Isen smelter ved polerne, og ozonlaget er skrøbeligt. FN's klimaeksperter forventer, at vandstanden vil stige en meter ved udgangen af dette århundrede og den globale opvarmning med to procent.

FN samt klima- og miljøorganisationer råber på en øjeblikkelig indsats. En ung svensk pige, med opbakning af danske skoleelever, rejser verden rundt for at fortælle os voksne, at det er hendes generation som rammes og noget bør gøres nu.

Danmark har en plan om at reducere drivhusgasser og være uafhængig af fossile brændstoffer, og i 2030 skal der være opnået en CO2 reduktion på 70 procent. Det vil blandt andet give store sundhedsmæssige besparelser.

Miljøministeriet fortæller kommunerne, at vi som følge af klimaforandringerne skal forberede os på øgede vandmængder og ekstreme vejrhændelser. Klimarådet oplyser, at det først er efter 2030, at man kan forvente effektiv opsætning af havvindmølleparker. De siger, der skal sættes ind på land både statsligt og kommunalt, især grundet et stadig stigende energibehov.

I Svendborg Kommune kniber det med den solidariske indsats. Man vil ikke have solceller i Ulbølle eller skovrejsning i Skårup, ingen sikring af grundvandet, og man skåler i champagnen ved Broholm over udsættelse af vindmøller.

Venstre i Svendborg Kommune mener, at vi skal sætte klimaindsatsen på stand-by. Vi skal, som strudsen, stikke hovedet ned i sandet og håbe, at udfordringerne klares af andre kommuner.

Venstre råber ”Ulven kommer” og postulerer, at lokalområderne skal være på vagt, for det kunne jo være, at de rammes af ”Klimatosserne” og deres klimaløsninger.


Venstre råber ”Ulven kommer” og postulerer, at lokalområderne skal være på vagt, for det kunne jo være, at de rammes af ”Klimatosserne” og deres klimaløsninger.


Er motivet mon at skabe unødig frygt og derved åbne ”land og by” diskussionen igen, og kunne man rammes af tanken, at det er en bevidst strategi med det kommende kommunalvalg i mente.

Uagtet hvad, så bløder vores skrøbelige planet, og tilbage står de måbende børn og unge, der kommer til at lide voldsomt under vor tids manglende handling.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Fyn

OUH er ifølge statistikker bedst til behandling af børnecancer: Fynske læger ser ingen grund til centralisering

Assens

Hans Åge har investeret i 'pissedyrt' overvågningssystem: Fugle Zoo fik aldrig sine sjældne papegøjer tilbage

Annonce