Annonce
Debat

Debat: Ulighed i lønnen

Arkivfoto: Michael Bager

Læserdebat: “Vi overholder naturligvis altid overenskomsten” er udsagnet, jeg har modtaget af borgmesteren her i Nyborg flere gange i byrådssalen i forbindelse med spørgsmål til løndannelsen for forskellige medarbejdergrupper i Nyborg Kommune.

Svaret ser dog ikke ud til at være helt efter bogen. Der er medarbejdergrupper, som næsten aldrig bliver indbudt til den årlige lokallønsforhandling. Det er som regel de lavtlønnede og små medarbejdergrupper , som rengørings- og køkkenansatte, der har vanskeligheder ved at blive en del af den den lokale løndannelse. En af begrundelserne, jeg har hørt for manglende lokal lønforhandling, er, at “vi kan da ikke tage penge fra de ældres mad”.

Jeg har søgt aktindsigt i lønfordelingen mellem medarbejdergrupperne i Nyborg Kommune, som de ikke ønskede at udlevere.

Annonce

Har dog fået lidt tal fra økonomiforvaltningen, som følger, og tak for det:

Der er 1860,9 ansatte i Nyborg Kommune. I gennemsnit udgør 4,5 procent af deres løn et ekstra funktionstillæg samt 3,3 procent i kvalifikationstillæg af deres samlede nettoløn.

De forskellige lønmodtagere er fordelt i vidt forskellige lønrammer, så procenttal kan rumme meget forskellige lønudbetalinger.

Hvis vi ser på de 13 KL-chefer udgør deres funktionstillæg 22,7 procent af deres løn og 4,6 procent som kvalifikationtillæg, dertil skal man se på deres i forvejen gode lønindplacering. Derudover har chefgruppen haft udbetaling af engangsbeløb på 17,88 procent.

Sammenligner man med de 57,6 rengøringsansatte, så har de fået et funktionstillæg på 0,7 procent og 1,3 i kvalifikationstillæg og ingen engangsbeløb. De køkkenansatte kan jeg ikke få oplysninger om ud af det sparsomme materiale, jeg har fået . Men efter hvad jeg har hørt på vandrørene, har de intet fået.

De tal, jeg har modtaget, er sandsynligvis ikke fordelt ligeligt mellem alle ansatte inden for de nævnte 2-3 medarbejdergrupper. Opfordringen til 1. maj: Tal om jeres løn, det kan kun gavne og hjælper også dem, der får alt for lidt i posen. Løndannelsen er urimelig også på det kommunale område.

Dem, der får højere løn, får nemlig tillæg.

Det ville jeg gerne mere præcist have kunnet bevise, men desværre slap Nyborg Kommune for at udlevere mere materiale. Det er tid til kamp!

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Faaborg-Midtfyn

Deltag i afstemningen: Als-Fyn-broen splitter fynboerne - René vil ikke flytte til Faaborg, hvis der kommer en bro

Annonce