Annonce
Kerteminde

Debat: Udvikling i et Kertemindeperspektiv

Jesper Hauritz Sørensen. Foto: Jesper Hauritz Sørensen

Læserbrev: Der er mange måder at gå til forandringer. Der er den tilgang, hvor man nysgerrigt og forventningsfuldt omfavner forandringen som en gave og glæder sig over den udvikling, der kommer til at ske, og de muligheder det vil bringe. Der er den mere skeptiske, men alligevel positive tilgang og så er der også den tilgang, hvor man i et bagudskuende perspektiv bekæmper udviklingen og mener, at alle, der har en anden holdning, må være blottet for enhver form for fornuft.

I den verserende debat om byudviklingen på Nordre Havnekaj i Kerteminde er det især det sidste perspektiv, der har overtaget i debatten – godt hjulpet på vej af Fyens Stifttidendes Kerteminde-redaktion, som i den forgangne weekend endnu engang har brugt al spalteplads i flere dage på at problematisere havneudviklingsplanerne. Denne gang er vinklen, at der vil blive parkeringskaos i Kerteminde, når havneudviklingsplanerne bliver gennemført. Underforstået, at det da også er tåbeligt, at overveje den slags udvikling i byen, da beboerne og ikke mindst turisterne så vil få mere end almindeligt svært ved at parkere deres biler i centrum.

Der er ingen tvivl om, at havneudviklingsplanerne vil kræve, at kerteminderne skal omstille sig og være kreative i deres brug af byen, når der engang er bebygget på Nordre Havnekaj og Strandkilen, og det er også åbenlyst, at der skal planer på bordet i forhold til, hvordan byen skal indrettes for at håndtere parkeringsudfordringerne – særligt i sommerperioden, hvor der  til alt held er mange glade turister i byen, men hvad med at prøve at tage lidt mere fat i de positive ting, udviklingen også vil bibringe Kerteminde?

Annonce


Der er ingen tvivl om, at havneudviklingsplanerne vil kræve, at kerteminderne skal omstille sig og være kreative i deres brug af byen, når der engang er bebygget på Nordre Havnekaj.

Jesper Hauritz Sørensen


Her tænker jeg i høj grad på den forskønnelse af hele området fra Strandkilen ned mod marinaen, der ligger i planerne. Der vil med bebyggelsen på Nordre Havnekaj, fjernelsen af FAF-siloen og etablering af nye rekreative områder på stykket ned mod marinaen blive skabt en større sammenhæng mellem havnen og byen, og jeg er overbevist om, at den negative stemning med tiden vil blive vendt til noget positivt, når turisterne begynder at tale begejstret om, hvordan man i Kerteminde har taget fat i at omdanne den gamle betonjungle af en industrihavn til noget så indbydende.

Jeg er helt klar over, at jeg vil få besked på, at jeg ikke skal blande mig i, hvad der skal ske på havnen i Kerteminde, da jeg jo ikke bor i byen. Dertil vil jeg bare sige, at jeg er borger i Kerteminde Kommune, og alene af den grund giver det meget god mening for mig at kommentere på udviklingen i det, der forventes at være kommunens hovedby nr. 1.

Annonce
Assens For abonnenter

Mystikken breder sig, og ingen kan finde 'synderen': Ulovlig signalforstærker formentlig skyld i stort internet-svigt

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Annonce
Annonce
Annonce
Erhverv

Markarbejde på en midsommernat: Stor lysende sprøjte i svampekrig i den stille fynske sommernat

Odense For abonnenter

Store lastbiler i små gader vækker oprør: Husene revner og hastigheden er for høj

Odense

Genbrugsbutik bøvler med tyveri og skrald: - Det er så godt som umuligt at dæmme op for

Faaborg-Midtfyn

Sensationelt fund: Ligsten over prominent Faaborg-købmand dukker op under kirkens gulv

Danmark

Torsdagens coronatal: 173 testet positiv det seneste døgn - antallet af indlagte stiger med fire

Danmark For abonnenter

Langtfra alle børn bliver hørt i egne sager

Kerteminde

Katrines hest blev ramt af en lastbil: Nu efterlyser hun en dame i en hvid Aygo

Danmark

Snart bliver toiletbesøg en del af corona-bekæmpelsen

Fyn

Læserne er optimistiske: Danmark kan nå langt i EM

Kerteminde For abonnenter

Så skru' dog ned! Soundbokse tager Karls nattesøvn - her er hans bud på en løsning

Kerteminde

Jutta udtræder af byrådet af helbredsmæssige årsager: - Jeg mister min bedre halvdel i politik

Annonce