Annonce
forside

Debat: Udvikling er en forudsætning for, at Svendborg ikke bliver nedslidt

Arkivfoto: Tim K. Jensen

Læserbrev: På grund af Folketingets ubegribelige uvilje til at stille kommunerne nogenlunde lige, skal der igen spares mange millioner. Vi hører fra mange borgere igen og igen - jamen, hvorfor kan der så blive råd til landsstævne og andre udviklingsprojekter? Hvorfor kan pengene ikke bruges på flere varme hænder? Det er fordi, anlæg herunder landsstævne og andre projekter, typisk er engangsudgifter - hvorimod flere varme hænder forudsætter, at der er penge på budgettet (drift) år efter år.

Hvis vi undlader at bruge penge på udvikling, ville Svendborg Kommune hurtigt blive nedslidt og miste sin tiltrækningskraft. Vi skal sørge for, at kommunen vedbliver at være attraktiv og spændende, både som handelsby, men også i forhold til kultur og bosætning.

Under 2. Verdenskrig foreslog Winston Churchills finansminister at skære i kulturstøtten for at finansiere krigen - hertil svarende Churchill: "Hvad kæmper vi så for?" Eller som en anden har sagt: "Kultur er ikke samfundets fedtlag - det er rygraden".

Det kan altid diskuteres, hvor der skal spares, hvor der skal udvikles og hvilke projekter, der skal fremmes, men vi må aldrig falde i den grøft, hvor enten drift, kultur eller udvikling bliver modsætninger - de er derimod hinandens forudsætninger.

Jeg synes efterhånden, det er svært at holde balancen, da økonomien er så skæv på grund af den manglende vilje fra Folketinget. Derfor vil besparelserne, uanset på hvilket område i kommunen vi taler om, have så stor betydning, at det går den forkerte vej.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Kager og wienerbrød slipper op

1994 Biskop Vincent Lind må godt udtrykke sig meget direkte og i ret så skarpe vendinger, når han beskæftiger sig med klager fra et yderst omstridt medlem af menighedsrådet ved Vor Frue Kirke i Odense, nemlig overlærer Niels Gertsen. Det har biskoppen fået både Kirkeministeriets og en nu forhenværende kirkeministers ord for. Flere års problemer omkring Niels Gertsens arbejde i menighedsrådet med masser af klagesager nåede et højdepunkt i midten af april. Da besluttede et flertal af menighedsrådets medlemmer at smide Niels Gertsen ud. Han måtte da også holde sig væk i nogle måneder, inden biskop Vincent Lind afviste flertallets beslutning, da juraen bag eksklusionen ikke var i orden. 1969 Fjernseerne hørte i morges den ellers så ligevægtige reporter, Claus Toksvig, forkynde fra kontrolcentret i Houston: Månen er landet! Alt klappede med en præcision, der endog overgik den, som forbløffede alverden i forbindelse med det første besøg på Månen i sommer. Klokken 7.53 (dansk tid) stod landingsfartøjet ”Frygtløs” på nøjagtig det forudbestemte sted i ”Stormenes Hav” med månesonden ”Surveyor” liggende i umiddelbart nærhed. Formiddagen gik derefter for astronauterne med forberedelserne til de to ekspeditioner ud i den nærmeste omegn, der er planlagt i dag og i morgen, og hvis udfald bliver afgørende for de rent videnskabelige resultater af den anden rejse til Månen. 1944 Bagerne er stadig hårdt spændt for med hensyn til deres rationer. Det er begrænset, hvor meget de kan bage dagligt, og undertiden slipper både kager og wienerbrød op tidligt på eftermiddagen. Efter hvad vi erfarer har bagerlauget i Odense nu henstillet til medlemmerne, at de holder deres butikker åbent til i hvert fald kl. 18 på alle hverdage, også selv om alle kagerne er udsolgt. Det skal stadig være muligt for folk at kunne købe brød, når de er på vej hjem fra arbejde. Flere bagerforretninger forudser, at de må holde lukket mellem jul og nytår, da månedens rationer af smør og sukker vil være opbrugt til jul. Desuden har bagerne problemer med at skaffe papir og poser nok til kager og brød.

Annonce