Annonce
forside

Debat: Udvikling er en forudsætning for, at Svendborg ikke bliver nedslidt

Arkivfoto: Tim K. Jensen

Læserbrev: På grund af Folketingets ubegribelige uvilje til at stille kommunerne nogenlunde lige, skal der igen spares mange millioner. Vi hører fra mange borgere igen og igen - jamen, hvorfor kan der så blive råd til landsstævne og andre udviklingsprojekter? Hvorfor kan pengene ikke bruges på flere varme hænder? Det er fordi, anlæg herunder landsstævne og andre projekter, typisk er engangsudgifter - hvorimod flere varme hænder forudsætter, at der er penge på budgettet (drift) år efter år.

Hvis vi undlader at bruge penge på udvikling, ville Svendborg Kommune hurtigt blive nedslidt og miste sin tiltrækningskraft. Vi skal sørge for, at kommunen vedbliver at være attraktiv og spændende, både som handelsby, men også i forhold til kultur og bosætning.

Under 2. Verdenskrig foreslog Winston Churchills finansminister at skære i kulturstøtten for at finansiere krigen - hertil svarende Churchill: "Hvad kæmper vi så for?" Eller som en anden har sagt: "Kultur er ikke samfundets fedtlag - det er rygraden".

Det kan altid diskuteres, hvor der skal spares, hvor der skal udvikles og hvilke projekter, der skal fremmes, men vi må aldrig falde i den grøft, hvor enten drift, kultur eller udvikling bliver modsætninger - de er derimod hinandens forudsætninger.

Jeg synes efterhånden, det er svært at holde balancen, da økonomien er så skæv på grund af den manglende vilje fra Folketinget. Derfor vil besparelserne, uanset på hvilket område i kommunen vi taler om, have så stor betydning, at det går den forkerte vej.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Faaborg-Midtfyn

Dommer fra arkitektkonkurrence står fast i forsvar af omstridt faaborg-bygning: Helios pirrer mine sanser

Klumme

Dagen i dag: 62-årig kvinde er blevet mor

1994 En italiensk kvinde på 62 år, Maria Munaretto fra Vicenza, er for første gang blevet mor efter at have fået et befrugtet æg indopereret. Men hvem der er ansvarlig for den kunstige befrugtning er der opstået uenighed om i lægekredse. Ifølge presseberetninger i går er det foreløbig kun klart, at Maria Munaretto fik indopereret et befrugtet æg fra en anden kvinde på en klinik i Bologne. Barnet kom til verden i juli og vejede ved fødslen 2780 gram. Gynækologen Carlo Flamigni, som hævdes at være den ansvarlige for indgrebet, benægter og siger, at han ikke har set den pågældende kvinde de seneste to år. Den lykkelige, nybagte mor har selv denne kommentar: Venligst, kald mig ikke bedstemor. 1969 Borgmester Holger Larsen, Odense, har modtaget et trusselsbrev, som er blevet overgivet til politiet på grund af dets alvorlige karakter. Det truer med, at borgmesteren vil blive dræbt inden fredag. - De skal miste Deres smukke hoved, hvis jeg fortsat skal tage mod afslag fra Deres ophøjede sæde, hedder det i brevet fra den ukendte afsender. Borgmesteren har modtaget brevet gennem postvæsenet og afsendt uden konvolut. Man formoder, at brevskriveren er tilknyttet socialkontorets klientel. - For mig er anonyme smæde- og trusselsbreve ikke noget ukendt fænomen, siger borgmesteren. De ender som regel i papirkurven, men i dette tilfælde fandt kommunaldirektøren det alligevel bedst at underrette politiet. 1944 Postvæsenet i Odense vil ikke bringe værdipost ud til folk efter kl. 18, og desuden vil eksprespakker og telegramanvisninger, der ankommer til byen sent på dagen, ligge over til næste morgen. Foranstaltningen er gennemført på generaldirektoratets foranledning i en række byer ud fra et ønske om at befri budene for det ansvar at skulle gå ud i den mørke by med værdisager uden beskyttelse. Ud over disse indskrænkninger sker der ingen ændringer i postomdelingen i Odense. Der vil fortsat være omdeling kl. 8, kl. 11 og kl. 17. Omdelingen kl. 11 vil i væsentlig grad være forbeholdt værdipost, inkasseringer og telegramanvisninger. Almindelige telegrammer og ekspresbreve vil fortsat bliver bragt ud efter kl. 18.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce