Annonce
forside

Debat: Udgifter til flygtninge og velfærdsmigranter er skyld i at Svendborg skal svinge sparekniven

Arkivfoto: Louise Koustrup.

Læserbrev: Nu ser Svendborg konsekvensen af en landsskadelig politik, hvor indvandrere fra især muslimske lande aldrig bliver selvforsørgende og bliver her i landet til evig tid.

En del af årsagen til de store besparelser skyldes stigende sygehusudgifter og en udligningsreform, som i den grad er brudt sammen. Men en anden væsentlig årsag til Svendborgs katastrofale økonomi er udgifterne til flygtninge, som aldrig bliver selvforsørgende. Her har vi et efterslæb, der går flere år tilbage. Og Svendborg ligger fortsat helt i bund med at få flygtninge og migranter i arbejde.

Er det byrådets skyld? Ikke direkte, men når samtlige medlemmer i byrådet, pånær DF, tilhører partier i Folketinget, som gør flygtninge til indvandrere i kommunerne, så er man vel lidt medskyldig.

Det er klart, at når man ikke er selvforsørgende, så betaler kommunen alt fra boligudgifter, tandlæge, transport, institution, tolke og et hav af andre sociale ydelser. Og vi skal huske på, at staten ikke giver den refusion som tidligere. I sidste ende går pengene til flygtninge fra velfærdskontoen. Det går ud over vores velfærdsydelser, og det har vi aldrig ønsket i Dansk Folkeparti. Flygtninge skal være her midlertidigt og vende hjem, når forholdene tillader det, og hvis man ikke er selvforsørgende efter et par år, skal ydelserne ophøre.

En ny fremskrivning fra Finansministeriet viser, at ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster varigt 33 milliarder kroner om året frem til 2100 - derfor skal vi have en effektiv hjemsendelsespolitik. Midlertidig ophold skal være midlertidigt.

Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1994: 47 husmødre fra Vester Hæsinge kørte galt

1994 47 medlemmer af Vester Hæsinge Husmoderforening fik i går formiddag en grim forskrækkelse, da den udflugtsbus, som de var passagerer i, løb løbsk, fordi bussens fører pludselig sank død om bag rattet. Den førerløse bus fortsatte ind på en markvej og væltede om på siden med bagenden hængende ud over en to meter dyb grøft. To passagerer blev lettere kvæstet og kørt til Aabenraa Sygehus, men det kunne være gået langt værre, siger den vagthavende hos Haderslev Politi. Bussen var på vej fra Vester Hæsinge til Møgeltønder, da ulykken skete. De forskrækkede passagerer kunne ikke komme ud af bussen, men måtte vente på assistance fra Falck, der ved hjælp af en stige fik passagerne ud. 1969 - Jeg er helt på det rene med, at det er et spring ud i det uvisse, og ikke mindst derfor er jeg lykkelig for, at teaterchef Kai Wilton er indstillet på, at jeg kommer tilbage, hvis jeg ”brænder fingrene”. Det siger skuespillerinden Lone Helmer, der har fået orlov fra Odense Teater med udgangen af denne sæson for at prøve kræfter med nye opgaver i København. Lone Helmer, der kom til Odense Teater for syv år siden, har været en af teatrets flittigst benyttede skuespillerinder. Hun mener, at det vil være afgørende for hendes videre udvikling, at hun får lejlighed til at arbejde i andre ensembler og med andre instruktører. Der har allerede været bud efter hende fra både tv og filmselskaber. 1944 Opførelsen af de 340 bunkers, som vi skal have i Odense, skrider kun langsomt fremad. Det går ganske godt med støbningen af cementskelletterne, men der er store vanskeligheder med at få inventaret i orden. De sidste dage har arbejdet på de ellers fuldførte dækningsrum ligget stille, fordi der er opstået diskussion om, hvorvidt der skal være fire eller færre elektriske lamper i hvert rum. Driftsbestyrer Westergaard, Randers Elektricitetsværk, har over for Statens Civile Luftværn protesteret mod opsætning af fire lamper, hvilket han hævder er spild af materialer, da man kan nøjes med mindre. Da spørgsmålet er aktuelt for hele landet, vil Elektricitetsværkernes Forening behandle sagen.

Erhverv

Plads til 1000 ansatte: Pensionsselskab investerer 381 millioner kroner i kæmpestort kontorbyggeri ved SDU

Odense

2000 indviede julefestival i Odense

Annonce