Annonce
forside

Debat: Udgifter til flygtninge og velfærdsmigranter er skyld i at Svendborg skal svinge sparekniven

Arkivfoto: Louise Koustrup.

Læserbrev: Nu ser Svendborg konsekvensen af en landsskadelig politik, hvor indvandrere fra især muslimske lande aldrig bliver selvforsørgende og bliver her i landet til evig tid.

En del af årsagen til de store besparelser skyldes stigende sygehusudgifter og en udligningsreform, som i den grad er brudt sammen. Men en anden væsentlig årsag til Svendborgs katastrofale økonomi er udgifterne til flygtninge, som aldrig bliver selvforsørgende. Her har vi et efterslæb, der går flere år tilbage. Og Svendborg ligger fortsat helt i bund med at få flygtninge og migranter i arbejde.

Er det byrådets skyld? Ikke direkte, men når samtlige medlemmer i byrådet, pånær DF, tilhører partier i Folketinget, som gør flygtninge til indvandrere i kommunerne, så er man vel lidt medskyldig.

Det er klart, at når man ikke er selvforsørgende, så betaler kommunen alt fra boligudgifter, tandlæge, transport, institution, tolke og et hav af andre sociale ydelser. Og vi skal huske på, at staten ikke giver den refusion som tidligere. I sidste ende går pengene til flygtninge fra velfærdskontoen. Det går ud over vores velfærdsydelser, og det har vi aldrig ønsket i Dansk Folkeparti. Flygtninge skal være her midlertidigt og vende hjem, når forholdene tillader det, og hvis man ikke er selvforsørgende efter et par år, skal ydelserne ophøre.

En ny fremskrivning fra Finansministeriet viser, at ikke-vestlig indvandring og efterkommere koster varigt 33 milliarder kroner om året frem til 2100 - derfor skal vi have en effektiv hjemsendelsespolitik. Midlertidig ophold skal være midlertidigt.

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Leder For abonnenter

Mennesker med hjertestop skal reddes i fællesskab

Adskillige fynboer og syd- og sønderjyder er i dag i live, fordi de har fået hjælp efter et hjertestop af Region Syddanmarks førstehjælpsordning Danmark Redder Liv. Derfor har ordningen vist sit værd: Danmark Redder Liv redder vitterligt liv. Alligevel er der mindst tre gode argumenter for, at det præhospitale udvalg i Region Syddanmark mandag beslutter sig for at lukke den succesfulde ordning og i stedet lader regionen indgå i Trygfondens Hjerteløber-ordning, der har samme formål som Danmark Redder Liv. For det første er der mange flere syddanskere, der har valgt at deltage i Hjerteløber-ordningen end i Danmark Redder Liv. For det andet er ordningen landsdækkende, hvilket betyder, at også en nordjyde, en københavner eller en lollik på ferie på Fyn kan træde til ved et fynsk hjertestop. For det tredje er ordningen gratis for regionen, fordi Trygfonden betaler omkostningerne. Det sidste er i denne sammenhæng mindre vigtigt, for regionen skal såmænd nok kunne finde de få millioner kroner, som det i givet fald vil koste at køre ordningen videre. Det vigtige er, at hele Danmark bliver i stand til at redde liv ved hjertestop. Der er dog ingen tvivl om, at Hjerteløber-ordningen trænger til en forbedring. Det er f.eks. højst mærkværdigt, at man kan blive hjerteløber uden at have erfaring med eller uddannelse i førstehjælp. Derfor bør regionen i samarbejde med de øvrige regioner motivere Trygfonden til at tage et større ansvar for, at de frivillige, der rykker ud til hjertestop, også reelt kan redde liv. Ellers giver ordningen ingen mening. Indtil Trygfonden er klar med en styrket hjerteløber-indsats, bør regionen fortsat bruge et behersket millionbeløb til uddannelse af de fynboer og syd- og sønderjyder, der melder sig som frivillige - nu blot i Hjerteløber-programmet. Det vil skabe større sikkerhed og tryghed for alle parter. Og det vil sikre, at endnu flere mennesker overlever et hjertestop. For det bedste er at redde liv - i fællesskab. Så tag et førstehjælpskursus - og meld dig til.

Odense For abonnenter

De trofaste-portræt: Efter fire bankrøverier fløjter Lars stadig hver eneste morgen

Fyn

Flertal vil skrotte succesfuld hjertestop-ordning: Peger i stedet på gratis alternativ

Fyn

På Vestfyn drømmer man om S-tog: Sidegevinst i fokus til velbesøgt jernbanemøde

Annonce