Annonce
Nordfyn

Debat: Ud af den politiske osteklokke

Annonce

Lokaldebat: I øjeblikket er der en del diskussion om indflydelse i kommunalpolitik. Hvis vi skal se ud over mandatdiskussionen i kommunalbestyrelsen i Nordfyn Kommune, drejer det sig overordnet om politisk lederskab, om en ambition om at forandre og forbedre. Det er utilstrækkeligt af tage udgangspunkt i det nødvendige eller nyttige.

Vi ser desværre sjældent ny politik, og da slet ikke nye innovative bud på komplekse problemer, som kræver andre end blot kommunens indblanding. Politisk lederskab handler også om at få øje på aktører, der har værdifulde bud på løsninger, men som ikke nødvendigvis er en del af den politiske samtale.

Det betyder tilførsel af ressourcer, perspektiver og vinkler og dermed kontinuerligt åbnes den politiske proces for deltagelse af mange typer af ressourcer. Det essentielle bør netop være evnen til at formulere offensive dagsordner, og samtidig skabe forståelse og følgeskab for de deraf følgende beslutninger, og det er et demokratisk forpligtelse, hele tiden at bruge sin vilje til at insistere på et bedre løsning.

Jeg mener, at det er helt afgørende for NFKs udvikling, at vi reelt begynder at fokusere på fremtidige innovative løsninger. I stedet for politikerne fokuserer på det sædvanlige administrative, der formentlig fungerer udmærket, bør de vi hvert år øremærke en betydelige midler til realiseringen af udviklingspotentialer. Lad os nu få startet omstilling til udvikling nu. Næste år har vi 46 millioner kroner som "startkapital".

Må jeg endnu engang minde om §17,4 udvalg i den sammenhæng er særdeles anvendelige. Et ambitiøst udviklingsmiljø i NFK vil i den grad tilføre Kommunen mange flere kræfter og ressourcer, og giver overskud på mange punkter nu og ikke mindst på længere sigt. Eksempelvis har det ambitiøse Projekt ZERO i Sønderborg bevirket, at hele verden nu kommer til Sønderborg for at se og lære hvordan de har udformet projektet. Lad os nu gå i de samme "store sko", men på vores måde, og med vores mål.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Odense

Udmelding på pressemøde om coronaudbruddet i Vollsmose: Massivt flere test og flere muligheder for isolation af syge i bydelen

Odense

Statsminister opfordrer til at flere Vollsmose-borgere lader sig teste: Borgmester holder til pressemøde om corona-situationen i bydelen

Odense

Smittetallene i Vollsmose stiger igen i dag: Moské lukker og vil hjælpe med at bekæmpe corona

Annonce