Annonce
Debat

Debat: Ubegrundet tilsmudsning i land og by-debat

Læserbrev: Kære Jørgen Fredeløkke. Vær ordentlig og gå efter bolden i stedet for manden. Ingen læsere kan være tjent med at læse din ubegrundede tilsmudsning af et andet menneske, sådan som du gør i et læserbrev den 10. august. Dine udtalelser er alle urimelige og enten fordrejning af sandheden eller grundløse påstande om andres meninger og holdninger. Jeg vil opfordre dig til at være konstruktiv i debatten og gå efter bolden i stedet for manden.

Ingen af Socialdemokratiets 10 medlemmer i byrådet ønsker at dele kommunens borgere op i A- og B-hold (det er det rene vrøvl og helt ubegrundet at påstå andet!). Dette gælder også græsslåningen i kommunen, hvor vi ikke har gjort forskel på by og land. Flemming Madsen (S) har blot tilladt sig at gøre opmærksom på (i et læserbrev 6. august, red.), at der over to år er gjort besparelser flere steder både i Svendborg by og i landsbyerne. I det lys kan du ikke tillade dig at drage konklusioner om, at Flemming Madsen kun ønsker at tilgodese de, der bor i Svendborg by. I øvrigt er han selv bosat på landet.

Socialdemokratiet har ikke indgået forlig om, at Torvet skal indeholde parkeringspladser i al fremtid. Tværtimod har vi åbent lagt frem i vores kommunale arbejdsprogram, at vi ønsker, at Torvet skal være bilfrit. Når du påstår andet, er det ikke sandt. Derimod er det sandt, at Venstre, Konservative m.fl. var med til at indgå et forlig om blandt andet at afsætte 300.000 kroner til årlig drift af en skøjtebane på Torvet. Det gjorde partierne, fordi vi tror på, at de vil være med til at holde vores lokale hovedstad attraktiv, og derved sikre vækst i befolkning og skatteindtægter, så vi kan beholde vores velfærdsinstitutioner både i byen og i landsbyerne.

Endelig påstår du, at Venstre og Dansk Folkeparti vil finde små 100.000 til græsslåning. Her må jeg informere dig om, at ingen partier bragte dette på banen i budgetforhandlingerne sidste år. Alle partier, undtagen Enhedslisten som sædvanligt, var derimod med til at stemme for det samlede budget for 2019.

Der er heller ingen partier i Svendborg Kommune, der ønsker pjat og pjank i stedet for ordentlig velfærd i hele vores kommune. De fleste partier er blot af den overbevisning, at det ikke er nok at bruge penge på børn, ældre og græsslåning m.m. Det er også vigtigt, at vi investerer i noget, der kan tiltrække turister, tilflyttere og holder på os, der bor her i forvejen. Derfor støtter de fleste byrådsmedlemmer også blandt andet attraktioner omkring vores butikker og samlingspunkter, udstykninger af grunde til boliger og erhverv, kulturliv, idrætsforeninger og andre fællesskaber i hele vores kommune.

Annonce
Torben Frost. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme For abonnenter

Gamle nyheder, 1944: Grufuld ulykke på jernbanen ved Nyborg

1994 Den fine Carl Nielsen-sal i koncerthuset lægger lørdag aften scene til så slibrige sager, at arrangørerne har bevidst har placeret et skilt med ”forbudt for børn” hen over plakaterne. Skuespillerne Henrik Kofoed, Niels Olsen, Søren Pilmark og Asger Reher, der ikke er bange for at ødelægge det pæne image, spiller med fez og unoder rollerne som ”Ørkenens Sønner”. Hver aften oplever de, at publikum udvandrer fra showet. Det skete forleden aften i Holstebro, da det blev for meget for en del af publikum med billige bemærkninger om menneskets nedre regioner og ikke mindst, da en totalt afklædt Kofoed ifølge Holstebro Dagblad fløj hen over tilskuerne med ”alt dinglende, hvad der nu kunne dingle”. 1969 De værnepligtige på Langelandsfortet er gået i sultestrejke, der begyndte i går middags og fortsatte i aftes. Om strejken slutter i dag afhænger af et møde, som orlogskaptajn skal have med talsmændene i eftermiddag. Klagerne vedrører både den varme og kolde mad. De værnepligtige hævder, at flæskestegen er for fed, og at der er lidt variation i det kolde bord, selv om der er otte-ni retter at vælge imellem. - Som altid ved sådanne lejligheder er det nogle enkelte, der starter en aktion, og så kvier resten sig ved ikke at gå med, siger orlogskaptajnen til Fyens Stiftstidende. Det er omkring 100 mand, der sultestrejker, mens det fastansatte personel stadig spiser maden og betaler for den uden at klage. 1944 En grufuld ulykke, der har kostet en mand livet, skete tidligt i morges på banestrækningen i nærheden af Nyborg. En banearbejder, der på skinnecykel var på vej til sit arbejde på Nyborg Station, havde ikke observeret et forsinket tog på strækningen. Han blev påkørt og hans frygteligt lemlæstede lig slæbt med at lokomotivet på en strækning af over to kilometer. Først ved ankomsten til Nyborg Station opdagede lokomotivføreren, at lokomotivets forparti var oversprøjtet med blod. Da jernbanelinjen derefter blev afpatruljeret, fandt man liget af banearbejderen, der formodes at være dræbt på stedet. Liget, der var fuldstændig ukendeligt, blev i Falcks ambulance ført til ligkapellet ved Nyborg Sygehus.

Danmark For abonnenter

Myndighederne vil stoppe ham: - Jeg er den bedste omskæringslæge i Skandinavien

Annonce