x
Annonce
Læserbrev

Debat: Turistdirektørs opfordring er dum, naiv og ansvarsløs

Hej Chris (Hammeken, red.)

Jeg - og andre – har bemærket, at du som turistdirektør på Ærø på det nærmeste opfordrer eksempelvis sommerhusejere, men også andre turister til at komme til Ærø her midt i denne ”coronatid”. Det er sket gennem et læserbrev i Fyns Amts Avis.

Set i lyset af sundhedsministerens og sundhedsmyndighedernes opfordring til danskerne om at undgå al unødig rejseaktivitet nu og fremover mod påsken, så forekommer det at være en utrolig dum og naiv opfordring, du her leverer, ja og vel egentlig ansvarsløst over for din kommune og borgerne på Ærø, at du på den måde handler mod al sund fornuft.

Ærø Kommune er et lille og meget komplekst samfund med en af landets højeste gennemsnitsaldre. Et epidemisk udbrud her på øen vil sætte al vores sundhedsmæssige logistik under et voldsomt, ja vel nærmest umuligt pres.

Samfundet ofrer i denne tid utrolige summer på at begrænse hastigheden på smittespredningen, og langt de fleste af borgerne følger de givne anbefalinger fra myndighederne, selv om de herunder også må give afkald på kontakt med egen familie og nærmeste. Så kan det da ikke være rimeligt, at du i håbet om lidt penge i kassen går stik imod myndighedernes anbefalinger.

Vi kan alle komme til at begå fejl, og efterfølgende må man så tage ved lære af det, man har gjort. Det ville derfor klæde dig, hvis du stod frem og beklagede din opfordring om øget rejseaktivitet til Ærø i denne tid.

Skilt med lstop ved tandlæge på grund af corona , covid-19 , i Aalborg, 24. marts 2020. På grund af COVID-19 er befolkningen blevet bedt om så vidt muligt at holde sig indendørs og forsamlinger på mere end 10 personer er forbudt.. (Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix)
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Klumme

Coronavirussen vil forandre dansk politik

I Danmark har vi – heldigvis – en politisk tradition for, at vi rykker sammen, når det gælder. Således kunne Folketinget på tværs af partiskel i et højt tempo og uden det sædvanlige politiske fnidder vedtage de nødvendige tiltag. Hvad enten det var omfattende og nødvendige tiltag på sundhedsområdet, forbud mod større forsamlinger eller en historisk stor økonomisk kompensation til ansatte og virksomheder, der er ramt af Coronaen. Også fagbevægelsen og arbejdsgiverne har med indgåelsen af en trepartsaftale, der spænder et sikkerhedsnet ud under rigtigt mange lønmodtagere og mange virksomheder vist, at de er parate til at tage ansvar i denne svære situation. Men det er ikke slut endnu, og der bliver brug for flere tiltag. Både for at håndtere sundhedssituationen, men også for at sikre, at de alt for mange virksomheder, der af den ene eller anden årsag ikke bliver hjulpet af de vedtagne hjælpepakker, kan få den fornødne hjælp. Når denne coronakrise er drevet over, er der behov for samarbejder på tværs af partiskel. Til den tid vil dansk politik være forandret. Vi vil stå med en kæmpe regning, som vi endnu ikke kender, og som skal samles op. Det kommer til at kræve politisk mod og vilje. Hvordan sikrer vi de rette politiske rammer, økonomisk vækst og dermed en fortsat høj beskæftigelse? Og hvordan får vi de mange tusinde mennesker, der i disse dage bliver afskediget eller sendt hjem, tilbage på arbejdsmarkedet? Der er mange spørgsmål, der kræver politisk handling og samarbejde i Folketinget. I den første tid af coronakrisen har Folketinget vist vilje til samarbejde, men hvor længe vil det vare ved? Vil vi se ydrefløjene grave sig ned, som vanen forskriver? Og hvad med regeringens parlamentariske grundlag – herunder ikke mindst Enhedslisten og SF – vil de have modet til også at træffe upopulære beslutninger? Der må gøres ofre i tiden efter, og det er ikke givet, at Arne får lov til at komme tidligere på pension, eller at vi kan afsætte ubegrænset med penge til klimaet, hvis pengene ikke er der. For mig at se er løsningen klar: Et tæt samarbejde mellem S-regeringen og Venstre om en omfattende plan, der skal få Danmark tilbage på sporet. En plan, der rækker mange år frem – også til efter næste folketingsvalg. De to partier har flertal tilsammen og har for mig at se en forpligtigelse til at træffe de nødvendige politiske beslutninger for at bringe Danmark sikkert videre. Coronavirussen har derfor forandret dansk politik her og nu men så sandelig også på lang sigt.

Annonce