Annonce
Debat

Debat: To dildoer, fem timers bingo - er amerikanerne skøre? Er vi?

På nettet kan man læse, at der i North Carolina findes en regel, der forbyder, at man spiller bingo i mere end fem timer. I Tennesee må man ikke fange fisk med lasso. Og i Arizona er det forbudt at eje mere end to dildoer. Haha, tænker man. Hvis det er sandt, er de godt nok skøre de amerikanere.

Men hov. I Danmark har vi en lov, der tvinger ansøgere om statsborgerskab til at trykke hånd med en myndighedsperson. Ikke noget med andre hilseformer – det skal være et håndtryk. For at være sikker på, at det udveksles korrekt, har politikerne endda defineret, hvordan det skal gøres: Uden handske håndflade mod håndflade. Og når udvekslingen er foretaget, skal kommunen indberette til ministeriet, at det hele er foregået efter bogen.

Man skulle tro, at en ny regering hurtigst muligt ville afskaffe så tosset en lov. Men nej, i stedet vil integrationsminister Mattias Tesfaye nu tage rundt i landet for at se på håndtrykkene og indhøste erfaringer.

Han må have tid nok, tænker man, mens man overvejer, hvilken viden ministeren mon får med sig hjem. Måske lærer han, at de bedste håndtryk er faste og gives med tør hånd, hvorimod man godt kan forbyde de fugtige og visne akademikerhåndtryk, der næsten ikke er til at holde ud. Eller også lærer han, at der er grænser for, hvad man skal lovgive om – og at udgangspunktet selvfølgelig må være, at kommuner og nye danskere godt kan finde ud af at holde en fest uden tossede regler og ministeriel indblanding.

Annonce
Peter Lauritsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Færdselsuheld på Lyø for første gang i mange år

1995 Stiftstidendes medarbejder Bo Østlund kunne ikke finde sin tandbørste, men kæresten og passet var klar til London, da DR’s ”Husk lige tandbørsten” rullede over skærmen i aftes. Den fynske journalist var deltager i Casper Christensens populære underholdningsshow, hvor det gælder om at løse en opgave på tid. Da drejescenen svingede rundt, rummede den foruden Bo Østlunds skrivebord og to kolleger fra Odense også adskillige stakke af dagens Fyens Stiftstidende, der indeholdt bogstaverne til titlen på en kendt London-muscial. Med kollegernes hjælp fik Bo Østlund løst opgaven, og efter en nat på Hotel d’ Angleterre venter der Bo og hans kæreste en musical-oplevelse i London. 1970 Efter tre dages intenst flyttearbejde forlader Civilforsvarets Sektion Fyn i dag det gamle slot i Sandholt-Lyndelse, hvor korpset i snart 28 år har haft til huse. De 87 værnepligtige og den faste stab af officerer indlogeres nu under mere tidssvarende forhold på CF-kasernen i Middelfart, mens det har været nødvendigt at afskedige det civile personale på 10 ansatte. Flytningen, der sker af besparende årsager, rammer ikke alene det afskedigede personale hårdt. Det er med vemod, at den lokale befolkning siger farvel til garnisonen og den tryghed, som de mange CF-ere var med til at skabe. Blandt den faste stab af officerer er der tre af korpsmestrene, som var med til at flytte ind på det gamle slot i 1942. 1945 For første gang i mange år skete der i går en form for færdselsuheld på Lyø. Gdr. Jørgen Chr. Jørgensen var på vej ned til damperen med et læs kløverfrø. Da køretøjet befandt sig på Postbanken gled en sæk ned mellem hestene og vognen, og derved blev dyrene sky og satte i vildt løb fremefter. Gdr. Jørgensen faldt ned og kom til at sidde på vognstangen, mens køretøjet fortsatte ud over anløbsbroen. Den tunge vogn blev stående på molen, mens vognstangen knækkede og seletøjet blev revet over. Gdr. Jørgensen blev med tømmen om den ene arm og ben slynget ud over hestene, der også faldt i vandet. Det lykkedes for gdr. Jørgensen at komme fri og redde sig i land, men begge heste druknede.

Kerteminde For abonnenter

Succesen af Langeskov Station kan måles på flere måder: - Da toget begyndte at stoppe, sagde det 'woom'

Annonce