Annonce
Læserbrev

Debat: Tillykke til Svendborg

Læserbrev: Så lykkedes det for Svendborgs vise fædre at slå endnu lidt af Svendborgs højtbesungne maritime hjerteblod ihjel. I sommerens løb har vi jo kunnet konstatere, at de gamle sejskibe ikke ligger tæt på Træskibsbroen – det har generelt været et sørgeligt syn, som et dødt hjørne i havnen og ikke det kraftcenter for maritim kultur som det vel egentlig i en fjern fortid var tænkt.

Skulle det mon have noget at gøre med byens manglende fokus på den del af kulturen?

Fyn rundt for bevaringsværdige skibe sejlede forbi – efter at have været en selvfølge gennem 25 år – måske så meget en selvfølge, at ”nogen” i Svendborg glemte, at der faktisk er andre havnebyer på Fyn, der gerne vil tiltrække de gamle skibe, og som gør en indsats for det – hvor vi i Svendborg bare taler om vores maritime DNA og lader det sejle forbi.

Det sidste stærke træk i denne strategi er, at nu skal lystfartøjsmuseet jages ud af byen. Det passer de omtalte vise fædre meget bedre, at der skal spilles dilletant i et fint ny teater, der lige nøjagtigt skal placeres hvor lystfartøjsmusset – også takket være en masse ildsjæle - har forsøgt at holde liv i byens maritime DNA. Det har de forsøgt på trods af åbenlys manglende interesse fra byens vise fædre. Korte lejemål på to år af gangen er jo ikke lige det mest sælgende, når der skal søges om støtte fra diverse fonde, men nu kan politikerne stå frem og sige, at museet jo ikke var en succes og at det sandelig ikke var deres skyld!

Kort sagt er det nu lykkes byens fremmeste mænd og kvinder at sende denne vigtige del af byens maritime DNA ud af byen – jeg håber for museets samling og for det kæmpe arbejde, der er ydet af talløse frivillige, at der findes en anden by, der vil tage imod og byde indenfor – de kunne jo tage søfartssamlingen, der oprindeligt var i Troense med, så noget af det måske igen kunne se dagens lys.

Men vi skal jo se fremad og med den initiativrigdom, som strømmer ud af rådhuset, vil jeg da foreslå, at de bådpladser, der bliver ledige ved sejlskibsbroen, når lystfartøjsmuseets både forsvinder, bliver reserveret til de nye beboere i de luksuslejligheder, der nu bygges på vores bevaringsværdige havnefront – det vil vel gøre det endnu mere attraktivt at bosætte sig på kajkanten – de forventes vel ikke at gå i teateret hele tiden?

Det er en fejl at flytte lystsejladsmuseet fra Frederiksø, mener Johan Lundgaard. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Annonce