Annonce
Sydfyn

Debat: Tillid og selvforvaltning

Annonce

I Radikale Venstre har vi tillid til, at ledere og medarbejdere i Svendborg Kommune handler med omtanke. De ved godt, at de er lønnet af den kommunale fælles kasse, og at de skal forvalte de midler, de råder over med størst mulig effektivitet og fokus på de borgere de arbejder for. Derfor arbejder vi også for den størst mulige selvforvaltning i de kommunale institutioner, hvad enten det handler om børnehaver, skoler, plejecentre eller noget helt fjerde.

Med Venstre er det åbenbart anderledes. Borgmesterkandidat Mette Kristensen skriver i torsdagens avis, at ”… når man fjerner effektiviseringskravet, betyder det samtidig, at vores administration ikke længere er forpligtet til at søge bedre og smartere måder at drive kommunen på.”

Effektiviseringskravet er et krav om at man på alle områder i kommunens administration skal effektivisere med 0,35 procent om året. Derfor har vi i flere år beskåret alle budgetter med 0,35 procent, inden budget forhandlingerne er gået i gang.

I budgettet for 2020 var vi med til at fjerne effektiviseringskravet på dagtilbudsområdet og tilførte samtidig flere midler. Alt i alt en forbedring på 1,6 millioner kroner. I budgettet for 2021 har vi fastholdt linjen og suppleret med 7,7 mio. kr. til bedre normeringer. Og der er stadig ikke et effektiviseringskrav på 0,35 procent.

I år støttede vi, at effektiviseringskravet også blev afskaffet på ældreområdet. Og vi er klar til at fjerne det for de resterende områder, når vi næste år deltager i forhandlingerne om budget 2022.

Det kan vi gøre, fordi vi har tillid til ledere og medarbejdere. De skal nok søge bedre og smartere måder at drive kommunen på – også uden et effektiviseringskrav fra politikerne. Det er faktisk tæt på en fornærmelse at påstå det modsatte!

Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Danmark

Ulven kommer - med hvad?

Odense

Over 30 forslag: Kendt kok, børneven og hyperaktiv tusindkunstner er blandt forslagene til Årets Fynbo 2020

Middelfart For abonnenter

Middelfart-præst har døbt, konfirmeret, viet og begravet i 25 år: - Jeg kan godt finde på at sidde og græde på kontoret

Annonce