Annonce
Debat

Debat: Thulesen Dahl fører danskerne bag lyset

Annonce

Finanslov: Det er aldrig kønt, når en politiker må ty til usandheder for at markere sig i medierne. Ikke desto mindre var det præcis det, der skete i Kristian Thulesen Dahls seneste læserbrev her i avisen.

DF-formanden kommenterer den finanslovsaftale, som regeringen lige har indgået. Men i stedet for at glæde sig over, at der investeres i et markant løft af velfærden – 1000 flere sygeplejersker, flere pædagoger til vores børn, mere værdig ældrepleje, styrket politi, bedre skattekontrol eller nogle af de andre rigtig gode initiativer – jamen så tyer han til usande skræmmebilleder.

I modsætning til det, som Thulesen Dahl påstår, så bliver der faktisk investeret mere i de ældres forhold under den nye socialdemokratiske regering, end der gjorde da Lars Løkke havde regeringsmagtens på Dansk Folkepartis mandater.

Én af de første ting, vi kastede os over i den nye regering, var at løfte kommunernes økonomi markant, så de har bedre råd til en værdig ældrepleje. Her prioriterede vi i alt 2,7 milliarder kroner til velfærd i kommunerne. Samtidig er det et klart opgør med den tidligere borgerlige regerings nedskæringspolitik, hvor der år for år var færre penge til velfærden. Den tid er heldigvis slut nu.

Også i Finansloven sørger vi for de ældre og pensionisterne. Vi viderefører de investeringer, der er lavet i de tidligere finanslove og så bygger vi endnu mere oven på. Der vil altså fra årsskiftet være endnu flere penge til de ældre, end der er i dag.

Udlændingepolitikken står også fuldstændig fast. Vi insisterer på at føre en stram udlændingepolitik, så vi holder styr på tilstrømningen. Det ændrer finansloven ikke noget som helst ved.

Så når Thulesen Dahl påstår noget andet, så er det forkert. Og jeg troede faktisk, at man i Dansk Folkeparti var for gode til at gøre brug af den slags metoder. Jeg håber, at det var en enlig svale, og at vi en anden gang holder os til sandheden.

Christian Rabjerg Madsen
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Coronavirus

Live: Partier afviser regeringens forslag om øget brug af mundbind

Kerteminde For abonnenter

Efter kuldsejlet festival-projekt: Kommune kræver, at Caroline Ahlefeldt skal betale en halv million kroner inden 14 dage

Middelfart For abonnenter

Britisk coronavariant har nået vestfynsk møbelfabrik: - Folk har ikke turdet sige, at de gerne ville arbejde hjemme

Danmark

Lyt til Politik med Funding og Løvkvist: Støjberg skal vælge mellem den blå og den sorte tale på søndag

Annonce