Annonce
Læserbrev

Debat: Teater på havnen er et prestigebyggeri

Læserbrev: Embedsværket i Svendborg Kommune anbefaler, at Danmarks Museum for Lystsejlads rives ned for at gøre plads til Baggårdteatret.

Jeg måtte lige læse det to gange, for det er svært at se, hvorfor et egnsteater har brug for en så upraktisk placering. Ovenikøbet et sted, hvor der i forvejen ligger en anden kulturinstitution, der er baseret på Svendborgs maritime kulturarv og på idéen om at gøre den tidligere værftsgrund på øen til en blanding af maritime erhverv og kultur. Det også lokale maritime græsrødder, flere kyndige folk og bådebyggere, der på frivillig ulønnet basis driver museet og restaurerer gamle skibe uden øje for egen vinding. Kan man forvente større engagement fra byens borgere?

Placeringen af et egnsteater præcis på Frederiksøen, giver slet ikke mening, når man må gå ud fra, at et teaters fremmeste mål er forestillingerne, indholdet og ikke placeringen.

Et teater, som er værd at stifte bekendtskab med, turnéteatret Mungo Park, ligger i Allerød 25 kilometer udenfor København. Det er der ikke megen prestige i. Men teatrets ry for gode spændende forestillinger får alligevel solgt billetter – også i Svendborg.

Er det succesen i Marstal med opsætning af ”Vi de druknede”, der er steget direktøren til hovedet? Det var udsøgte rammer at spille netop det maritime stykke i og færgeturen og busturen fra Ærøskøbing gjorde det til en uforglemmelig totaloplevelse, men hvor mange stykker har brug for netop de kulisser?

Opfører man et stykke om Tarzan, vil Skjoldemoses Gorilla Park synes bedre egnet. Lur mig, om ikke muligheden for lejlighedsvis brug af andre lokaler på Frederiksøen også vil være til stede, selvom teatret ikke ligger præcis på museets plads.

Det må være lettere for embedsværket at anvise Baggårdteatret en bedre placering end at finde en bedre placering til sejlermuseet, for det hører hjemme i Svendborg.

Under alle omstændigheder må man tage hatten af for Jakob Bjerregaard Engmanns evne til at sælge sin idé.

Annonce
De frivillige på Danmarks Museum for Lystsejlads skal ikke væk, mener Beth Lehner. Foto: Søren Stidsholt Nielsen
Annonce
Annonce
Forsiden netop nu
Debat For abonnenter

De gamle nyheder, 1945: Fyens Stiftstidende bombesprængt

1995 Stadig flere berusede cyklister kommer til skade ved eneulykker om natten og i weekenderne. Læge Lars Binderup Larsen fra Ulykkes Analyse Gruppen ved Odense Universitetshospital oplyser, at cyklisterne især får skader på tænder og ansigt, da de på grund af deres påvirkede tilstand ofte ikke er i stand til at værge for sig med hænderne. Flere af kvæstelserne er så dybe, at de efterlader skræmmende ar. I Ugeskrift for Læger offentliggør Ulykkes Analyse Gruppen chokerende tal på tilskadekomne cyklister, der er påvirket af spiritus. 18 procent af de behandlede på skadestuen angav selv, at de var påvirkede. Det er især mandlige cyklister mellem 26 og 29 år, der kommer til skade i på cykel ved solouheld. 1970 Den fynske byggematador Jens P. Koch fik i aftes startet sit nye parti, Folkekapitalistisk Parti, ved et møde på Industripalæet i Odense. Det har foreløbig et kommunalpolitisk sigte, idet man vil opstille en kandidatliste til byrådsvalget. Det er sandsynligt, at det bliver med Jens P. Koch som spidskandidat. Det nye parti fik en bevæget start. Man måtte hurtigt opgive at holde mødet i Industripalæets festsal, og i stedet indbyde dem, der meldte sig ind i partiet, til en stiftende generalforsamling med gratis kaffebord i den mindre sal. Her kom bølgerne også til at gå højt. Man fik dog valgt et forretningsudvalg, som allerede i eftermiddag mødes privat hos Jens P. Koch for at udforme et partiprogram. 1945 I nat vækkedes hele Odense af en række meget kraftige eksplosioner. Den første hørtes ved 01-tiden, og i det følgende kvarter fulgte ca. 15 eksplosioner. Der er anrettet meget store ødelæggelser i byens tre hovedgader: Nørregade, Vestergade og Kongensgade. På Fisketorvet blev Fyns Tidendes bygning ud mod Nørregade ødelagt ved tre eksplosioner. Det lykkedes portvagten at få kaldt trykkeripersonalet ud af den brændende bygning. I Vestergade har en bombe ødelagt Fyens Stiftstidendes redaktion og ekspedition. Desuden gik det ud over nr. 48, hvor forsikringsselskabet Hånd i Hånd har til huse, og der er ligeledes sket store skader på St. Knuds ejendom på hjørnet af Vestergade og Mageløs.

Odense For abonnenter

Testkørsler på vej: På én strækning især vil der snart køre letbanetog

Annonce