Annonce
Debat

Debat: Tænker regeringen på iværksætterne?

Mette Kristensen, byrådsmedlem for Venstre i Svendborg Kommune. Foto: Katrine Becher Damkjær
Annonce

Læserbrev: I hele landet har vi nyetablerede iværksættere, som lige nu har brug for en akut økonomisk håndsrækning, hvis de skal undgå at kaste håndklædet i ringen og lukke deres virksomhed.


I hele landet har vi nyetablerede iværksættere, som lige nu har brug for en akut økonomisk håndsrækning, hvis de skal undgå at kaste håndklædet i ringen og lukke deres virksomhed.


Lokalt i Svendborg har vi desværre også bekymrede erhvervsdrivende blandt andet indenfor detail- og cafébranchen, hvis fortsatte eksistensgrundlag er dybt afhængige af akut handling og økonomisk håndsrækning. Som hjælpepakkerne er indrettet, er denne gruppe af nystartede iværksættere desværre ikke ”gamle nok” til at få del i de eksisterende hjælpepakker. De er fuldstændig overladt til sig selv, modsat øvrige virksomheder indenfor samme branche, som kan søge om lønkompensation og få dækket dele af de faste udgifter. Det er både konkurrenceforvridende og urimeligt, og iværksættere bør ligestilles med alle andre erhvervsdrivende.

I Svendborg Kommune har vi brug for alle de virksomheder, vi kan få. Vi har brug for arbejdspladserne, og vi har brug for iværksættere, som tør tage chancen, og som tør investere og være med til at skabe lokal vækst og udvikling. Det er indlysende, at når man kort tid efter man har investeret store summer i opstart af sin virksomhed og indretning af nye lokaler ufrivilligt og uforskyldt bliver bedt om at lukke ned i flere måneder, så bliver situationen akut.

På fælles initiativ har MF Erling Bonnesen (V) i den forgangne uge fremlagt problematikken for Erhvervsministeren i håbet om, at ministeren og regeringen anerkender, at vi her har en gruppe erhvervsdrivende, som er afhængige af at få adgang til de allerede eksisterende hjælpepakker.

Annonce
Fyn For abonnenter

Det værste halve år i mit liv: Lilleholt sendt til tælling af corona, historisk krise i Venstre og et kølnet venskab med Løkke

Annonce
Annonce
Annonce
Assens For abonnenter

'De mest utålmodige mennesker nord for Alperne' har store planer: Vil bygge landsby omkring historisk ejendom

Odense

Ikke alle får samme service: Frisklavet ældremad på udvalgte plejecentre i Odense er i fare

Annonce