Annonce
Debat

Debat: Sydfynslisten ønsker et stærkt erhvervsliv i Svendborg

Jens Engquist, bestyrelsesmedlem, Sydfynslisten og H.C.Wulff, spidskandidat, Sydfynslisten

Læserbrev: Nedlukningen af virksomheder under coronakrisen har ikke blot økonomiske konsekvenser for virksomhederne, den rammer også kommunens muligheder for at løfte de opgaver, som vi forbinder med en veldreven kommune.

Virksomheder bidrager væsentligt til kommunernes økonomi både direkte og indirekte, herudover støtter virksomheder kultur, sport og sociale formål i stort omfang på frivillig basis. Virksomheder er også en vigtig medspiller i uddannelsen af vores unge, og når vi taler integration af borgere fra andre lande.

Svendborg Kommune har ikke et voldsomt udbygget erhvervsliv, det er ikke tit, man ser nye virksomheder slå sig ned her i kommunen, og når vi kigger på de tilbagevendende DI-undersøgelser bidrager de måske med en del af forklaringen herpå. Da den forrige borgmester Lars Erik Hornemann takkede af, lå Svendborg Kommune på en 53. plads af landets kommuner, nu ligger vi på plads 54. Et skridt tilbage.

Nuvel en DI-analyse er jo ikke hele sandheden, men omrokeringer og nye direktører i direktionen har ikke resulteret i et forbedret image i forhold til erhvervslivet. Er det bare endnu et lag administration uden effekt?

Det vi hører er, at der simpelt hen ikke er tilstrækkelig opbakning til en grundlæggende holdningsændring i administrationen til kommunal service. Her er der stadig alt for mange benspænd bureaukrati og kancellistil.

Der eksisterer en politisk fløj, der under coronaen tydeligt har demonstreret, at man ikke har forståelse for, at hjælp og støtte til erhvervslivet ikke er penge ned i lommerne på virksomhedsejere, men derimod en forudsætning for, at kommunen får mulighed for at udvikle sig i en positiv retning. Har den fløj og de politikere, der ikke indser nødvendigheden af et stærkt erhvervsliv i virkeligheden for stor indflydelse ?

Sydfynslisten har mange bud på, hvad der skal gøres, og der findes fine cases rundt omkring i landet fra andre kommuner. Det handler først og fremmest om at lytte til de input, der kommer, og her er det for eksempel stadig alt for besværligt og dyrt, når man enten skal udvide de fysiske rammer eller etablere fra bunden af.

Lad os for alvor slå ind på en ny og bedre kurs over for erhvervslivet i det nye byråd, vi får efter KV21. Det har Svendborg brug for.


Lad os for alvor slå ind på en ny og bedre kurs over for erhvervslivet i det nye byråd, vi får efter KV21. Det har Svendborg brug for.

Annonce
Annonce
Annonce
Annonce
Annonce